La roda de premsa conjunta del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha estat marcada per la seva exageració en la posada en escena.

I és que més d'una vintena de banderes (espanyoles i madrilenyes) han adornat l'escenari sobre el qual Sánchez i Ayuso han explicat els acords a què han arribat després de mesos de batalles i retrets públics en què s'han tirat en cara la gestió de la pandèmia de la Covid-19.

Pedro Sánchez Isabel Díaz Ayuso - efe

Imatge de l'escenari de la roda de premsa, amb més de 20 banderes de la Comunitat de Madrid i l'Estat | Efe

Aquesta exhibició de banderes, com si d'una cimera internacional es tractés, ha arribat a eclipsar algunes de les posades en escena del president dels Estats Units, Donald Trump, en les convencions republicanes d'aquest 2020.

Diversos polítics i anònims no han trigat a fer-se'n ressò a les xarxes. Com és el cas de la vicepresidenta de JxCat, Elsa Artadi, que ha ironitzat que "avui s’han reunit els lluitadors contra el nacionalisme".

L'exdiputada de la CUP al Parlament Mireia Boya ha assegurat que "el virus entén de territoris i classes socials".

La delegació de l'Assemblea a Tarragona també han llançat un missatge irònic: "Veiem que a Madrid ja estan trobant solucions efectives".

En una línia similar s'ha expressat la periodista Bea Talegón: "Tranquils. Tenen banderes. Estem salvats".

La germana de Toni Comín, Betona Comín, ha cridat a imaginar què passaria si a Catalunya "féssim això". "Els no nacionalistes! Quina escenificació!", ha exclamat.