La mare de l’exvicepresident del govern espanyol Pablo Iglesias, María Luisa Turrión, s’ha implicat en el debat de la confluència entre Sumar i Podemos davant de la cita electoral del 23-J. La mare d’Iglesias, segons informa l’agència Europa Press, ha sortit en defensa de Podemos exigint al coordinador autonòmic del partit a la Comunitat de Madrid, Jesús Santos, que tingui respecte per la formació morada i que abandoni el seu càrrec per unir-se “personalment” a Sumar, el projecte de la vicepresidenta del Govern, Yolanda Díaz. Després del 28-M, l'espai de Podemos, molt tocat, veu aflorar conflictes en molts indrets de l'estat.

Aquestes crítiques han arribat després que Santos expressés a les xarxes socials que opina que s’ha d’estar al costat de la candidatura de la vicepresidenta segona a les pròximes eleccions perquè toca ser “responsables” perquè “primer és el país i no els partits”. “Ens juguem una dècada i cada vot pot decantar la balança. De nosaltres dependrà el rumb d’Espanya a partir del pròxim 23 de juliol. Siguem responsables, sumem i sortim a guanyar. Juntes i junts amb Yolanda Díaz”, va dir Santos.

Així doncs, les paraules de Santos mostren el seu suport a què el seu partit, i la resta de formacions progressistes, facin pinya al voltant de Díaz. Això ha provocat que la mare de Pablo Iglesias posi el crit al cel. “Em sembla que oblides que els dirigents de Podemos estiguin negociant. Respecta”, va dir Turrión a les xarxes socials.

Retrets de la mare de Pablo Iglesias contra el dirigent de Podemos a Madrid

Turrión també ha retret al coordinador autonòmic de la formació morada a la Comunitat de Madrid que continuï en aquest càrrec si ha decidit unir-se a Sumar. “Si has decidit unir-te personalment a Sumar, crec que hauries de posar el teu càrrec a disposició de Podemos. Una salutació”, ha conclòs.

Precisament la vicepresidenta, després de registrar com a formació política el seu moviment Sumar, està en plena negociació amb Podemos i una quinzena de formacions d’esquerra, diverses rivals de la formació al 28-M com Compromís o Más Madrid, per aconseguir una candidatura d’unitat per les generals.

La líder de la plataforma Sumar i vicepresidenta segona del govern espanyol, Yolanda Díaz, s'ha mostrat aquest divendres confiada sobre la marxa de les negociacions amb Podem per concórrer conjuntament a les eleccions generals del 23-J. "Soc una dona optimista, i sens dubte hi haurà acord, perquè el nostre país ens està esperant", ha afirmat Díaz. En roda de premsa aquest divendres al Ministeri que dirigeix, la líder de Sumar ha apuntat que no revelarà cap aspecte de les negociacions, perquè "els acords surten quan hi ha discreció". De moment, Díaz manté conversacions amb Podem, Más Madrid, Compromís, Esquerra Unida i En Comú per liderar un front comú d'esquerres pel 23-J.