El consell de debat polític de Guanyem Badalona en Comú ha validat l'entrada al govern municipal del número sis de la candidatura, Francesc Duran de la CUP, per substituir Javi López, el regidor d'Espais Públics que va dimitir la setmana passada i que va obrir una crisi a l'Ajuntament. Francesc Duran va ser cap de llista dels anticapistalistes a les eleccions del 2011 i actualment era assessor del grup municipal de Guanyem a l'Ajuntament. 

Inicialment, Duran no comptava amb el suport de tots els seguidors de Guanyem pel fet de ser membre de la CUP. Les veus discrepants entenien que amb la seva tria, la formació anticapitalista guanyava massa pes al grup municipal. De fet, la CUP ara tindrà tres dels cinc regidors i Podem deixa de tenir representant electe al consistori. Malgrat això, finalment s'ha acabat valorant la tasca de Duran com a assessor del grup municipal, el càrrec que ocupa actualment. 

Cal recordar que la sortida de Javi López, malgrat que inicialment es va donar la versió que plegava per motius personals, després el partit va fer pública una carta oberta del ja exregidor en què destacava que un dels principals motius que el van portar a dimitir van ser "els escassos recursos disponibles", així com les "greus mancances de personal de què es disposava". També exposava que tenia "petites discrepàncies amb l'organització", malgrat que no especificava quines.