La crisi que s'havia obert a l'Ajuntament de Badalona ha quedat tancada. Després que ahir es conegués la notícia que el regidor de Guanyem Badalona en Comú Javier López deixava el seu càrrec, però sense donar a conèixer els motius perquè volia esperar fins a la celebració de la reunió de Podem ahir a la nit, avui el partit ha fet pública una carta oberta del ja exregidor en què destaca que un dels principals motius que el van portar a dimitir van ser "els escassos recursos disponibles", així com les "greus mancances de personal de què es disposava". 

Però això no és tot. També exposa que tenia "petites discrepàncies amb l'organització" —no especifica quines- i, a més, "la meva voluntat d'involucrar-me en nous reptes polítics" s'ha sumat a la llista de raons que l'han portat a renunciar.

El seu objectiu és ara construir "un subjecte polític a Catalunya en favor de la majoria social", tot i que no diu de quina manera. Això és el que va expressar ahir a la nit al consell de Podem, que va durar gairebé fins a les tres de la matinada, on va aprofitar per "encoratjar" els seus companys a continuar treballant per ser "una alternativa a les nefastes polítiques del PP". 

López ha utilitzat la frase de Miquel Martí i Pol "tot està per fer i tot és possible" per animar els seus a portar a terme amb "èxit" aquest projecte d'"unitat popular" a Badalona. També ha mostrat el seu "orgull" d'haver estat en el govern municipal durant un any, i per haver conegut "un gran equip humà de persones compromeses amb la ciutat".

Ara que la crisi ja ha acabat, s'obre una nova qüestió. Qui substituirà López. En principi hauria de fer-ho el regidor de la CUP Francesc Duran, però de moment tot està obert.