L'equip de govern de l'Ajuntament de Badalona està patint una crisi de la qual encara no se'n saben les conseqüències. Ahir a la nit es va anunciar la dimissió del regidor d'Espais Públics de la ciutat, Javier López. Avui el seu partit, Guanyem Badalona en Comú, ha publicat un comunicat on precisava que la renuncia era per "motius personals" i que ja els ho havia notificat aquest dimecres.

En la nota, el partit ha volgut agrair-li "enormement el seu esforç" i ha assegurat que continuen comptant amb ell com a membre de l'organització per fer "créixer la unitat popular a la ciutat". De moment, el consistori badaloní ha comunicat que, temporalment i fins que la formació no decideixi qui substituirà López, serà el primer tinent d'alcalde, Oriol Lladó, qui assumirà aquestes competències. Al ple d'aquest matí s'ha formalitzat el relleu.

Guanyem Badalona ha explicat a El Nacional que el govern municipal ha acceptat la seva dimissió i que ja s'han fet totes les atribucions institucionals corresponents. En principi hauria de ser el següent de la llista qui l'acabés rellevant, el regidor de la CUP Francesc Duran.

Tanmateix, no ho han volgut confirmar perquè serà tota l'organització qui acabi decidint què passa i qui ocupa el càrrec de López. Ja ho avisava així el comunicat, en què demanaven respecte "als nostres ritmes democràtics interns". Això sí, el partit ha assegurat que "qualsevol persona" de la formació està "capacitada" per substituir-lo.

Però aquest matí, Javier López ha piulat: "No he dimitit a l'@AjBadalona. Això és el que li agradaria a alguns/nes. @GuanyemBDN Salutacions #Badalona". Posteriorment, López l'ha esborrat, però algu ja l'havia capturat i circulava per la ciutat. En una nova piulada, l'encara regidor ha dit:

Diverses fonts consultades asseguren que, efectivament i tal com asseguren al seu partit, el regidor hauria anunciat dimecres la seva dimissió. El que es desconeix a hores d'ara serien els motius pels quals posteriorment va canviar la decisió.