La manifestació del PP contra l’amnistia comptarà amb l’assistència de José María Aznar i Mariano Rajoy. Així ho han confirmat fonts del PP, que assenyalen la importància que dos expresidents populars del govern espanyol facin acte de presència en aquesta mobilització convocada a les portes del debat d’investidura de l’actual líder del PP, Alberto Núñez Feijóo. Així, Aznar acabarà gairebé protagonitzant una manifestació que ha impulsat ell mateix, ja que el partit va convocar la mobilització just després que l’expresident atiés els carrers contra un pacte entre Pedro Sánchez i l’independentisme per exculpar els actors del Procés.

L’acte tindrà lloc el diumenge 24 de setembre (dos dies abans de l’inici del debat d’investidura de Feijóo) a les 12 del migdia, a l’avinguda madrilenya de Felip II. El PP ha canviat la ubicació de la manifestació “per motius d’aforament”, que en un primer moment s’havia de celebrar a la plaça d’Espanya de Madrid. “L’acte servirà per definir algunes de les prioritats del discurs d’investidura de Feijóo, per defensar la igualtat dels espanyols i manifestar el rebuig del PP a qualsevol plantejament que impliqui tractar de forma diferent els ciutadans dels diversos territoris”, apunten les mateixes fonts.

Des del PP asseguren, doncs, que a la manifestació s’exposarà el “risc” que el PSOE acabi arribant a un pacte amb Junts per Catalunya i Esquerra Republicana que impliqui amnistiar “els polítics que van desafiar l’Estat i esborrar les conseqüències jurídiques del Procés”. Així, fonts populars asseguren que Feijóo pronunciarà un discurs als carrers que girarà al voltant que només està a quatre vots d’aconseguir la majoria al Congrés per convertir-se en president espanyol. “Rebutjarà els privilegis jurídics a cap polític per molt que el seu vot sigui decisiu perquè el nostre país tingui un president o l'altre”, remarquen els populars.

Feijóo, a remolc d’Aznar

Cal recordar que el PP va decidir convocar aquesta manifestació contra l’amnistia després que José María Aznar pronunciés un discurs ultra contra un possible acord de Pedro Sánchez amb Carles Puigdemont. L’expresident del govern espanyol va instar la ciutadania espanyola a repetir un altre ‘basta ya’, aquest cop contra l’exculpació dels actors del Procés.

Veient la repercussió del discurs d’Aznar, el PP va decidir convocar aquesta mobilització, amb l’excusa que Feijóo ja ho havia comentat al seu partit, i que Aznar senzillament s’havia avançat a fer-ho públic. Aquest dijous, l’expresident espanyol no confirmava encara si assistiria a aquesta mobilització, però es mostrava plenament disposat a fer-ho, si el seu partit l’hi demanava. Dit això, el PP ha rebutjat la petició del govern espanyol de retractar-se de les paraules de l’exlíder del partit, i ha tirat més llenya al foc: ha convocat l’acte i hi ha convidat Aznar.