El PP segueix amb la seva croada contra els indults als presos polítics. Aquesta tarda, ha fracassat una proposició de llei que reforma l'indult perquè no es pugui concedir als condemnats per sedició. Ara, ha arribat el torn de José Maria Aznar que s'ha pronunciat contra els indults, i ho ha fet en els mateixos termes que Isabel Díaz Ayuso: assenyalant al president espanyol Pedro Sánchez per aprovar els indults, fet que considera un "insult" i "una gran humiliació pels ciutadans espanyols". 

"Avui és un dia trist per Espanya" ha dit Aznar, que avui  ha participat telemàticament en un col·loqui amb estudiants colombians de la Universitat Pontifícia Bolivariana, que li han preguntat en repetides ocasions per la seva opinió sobre els indults. En aquest sentit, ha subratllat que amb aquesta decisió, el govern espanyol ha comès "un greu error polític", que ha qualificat com a "majúscul" i "immens". L'expresident ha assegurat que "No es pot indultar als que no respecten les regles del joc, i que a més asseguren que continuaran sense respectar-les". 

Un "error immens" 

Per tot plegat, segons Aznar, el govern espanyol "ha humiliat" a tots els ciutadans espanyols "que creuen en la llibertat, que creuen en la llei, que creuen en la seguretat i que creuen en la democràcia". Aznar ha criticat així que el consell de ministres hagi aprovat un indult "als autors d'un cop d'estat". 

L'expresident no ha tingut inconvenients en seguir carregant contra Pedro Sánchez, ja que considera que aquest "ha comès un error immens". "El bon govern és el retorn al seny, a la intel·ligència, és saber que no hi ha llibertat sense llei i sense llibertat", ha manifestat. 

Campanya contra els indults 

Fa dues setmanes, Aznar ja es va mostrar radicalment en contra dels indults, definint-los com una invitació al "suïcidi" de l'Estat. Llavors, considerava que si el govern espanyol aprovava la mesura de gràcia, això suposaria una "irresponsabilitat" davant "una ruptura del pacte constitucional"

Com la resta d'integrants del Partit Popular, Aznar va insistir en la necessitat d'actuar amb totes les conseqüències i dir "no als indults". De moment, totes les passes que ha fet el partit de Pablo Casado han resultat ser un fracàs, que s'agreuja amb la resolució del Consell d'Europa a favor dels independentistes.