La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha contestat aquest dilluns al president de la Generalitat, Quim Torra, que “Catalunya és Espanya, li agradi o no”. Ayuso surt així del pas de la recomanació de Torra als catalans de no viatjar a Madrid a causa de la pandèmia de la Covid-19, que ha obligat a restringir els moviments a 37 zones bàsiques sanitàries de la comunitat madrilenya.

En una entrevista a TVE, Ayuso ha lamentat les declaracions de Torra i ha afirmat que ella recomana a la gent que segueixi “anant a Catalunya i donant suport als catalans”, i ha afegit no se n'alegra quan a ells "els ha anat pitjor” tal com no ho va fer “per la fugida massiva d'empreses a Madrid”, segons ha assegurat.

"Catalunya és Espanya i Madrid estarà a disposició dels catalans sempre”

"Catalunya és Espanya i Madrid estarà a disposició dels catalans sempre””, ha reiterat Ayuso per afegir que considera més efectiu que les comunitats es donin suport. Per això ha advertit que “el que importa a una comunitat importa a les altres” i ha advocat perquè s'ajudin les unes a les altres en lloc de “llançar aquests missatges”.

Cal recordar que Torra ha recomanat aquest dilluns no viatjar a Madrid excepte que sigui per un cas excepcional i amb mesures de prudència. El cap de l'executiu també ha avançat que el Govern es planteja ampliar mesures de restriccions a Catalunya.

Tancar parcs públics i altres mesures a Catalunya

"Per a mi, no és un consol que altres territoris puguin estar pitjor que nosaltres", ha indicat Torra, que assegura que el risc de rebrot està tornant a pujar a Catalunya, on "l'índex de contagi és possible que torni a pujar per sobre d'un aquesta setmana".

reunió creu roja govern president torra - Generalitat

El president de la Generalitat, Quim Torra, en el balanç de la campanya amb Creu Roja per sensibilitzar els joves sobre el coronavirus. / Govern

Davant d'aquesta situació, Torra ha plantejat el tancament dels parcs públics si es confirma l'ascens dels contagis al territori català durant la setmana que ve per evitar les aglomeracions."No anem bé", s'ha lamentat el president de la Generalitat, qui per aquest motiu ha fet una crida a tota la població, especialment als restauradors, perquè fomentin l'ús de les mascaretes també a les terrasses o "haurem de prendre mesures que no volem", ha advertit.

 

Imatge principal: La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, en la reunió d'aquest dilluns amb el president Pedro Sánchez. / Efe