A les portes de l'arribada de la tardor i amb la represa del curs escolar segueix pujant el risc de rebrot de coronavirus a Catalunya, segons informa el Departament de Salut. Divendres passat es va trencar la tendència a la baixa iniciada fa dues setmanes i el risc de rebrot segueix augmentat i ahir diumenge es va situar en 168,08, sis punt per sobre del dia anterior (162.29). Divendres era de 154.10. Parale·lement també augmenta el risc de propagació que tona a l'1, xifra que no s'assolia des del 4 de setembre.

Diumenge s'ha registrat la xifra més baixa de positius per coronavirus, per sota del miler. En total 989 casos més, sent l'acumulat des de l'inici de la pandèmia de 154.589. Quan a la mortalitat, a les darreres 24 hores han mort 11 persones per Covid-19 i ja són 13.244 les víctimes registrades.

Ingressos i UCI

Els ingressos als centres hospitalàries també s'han incrementat aquest diumenge. Actualment hi ha 788 persones ingressades, 34 més que el dia anterior. Quan a les UCI, hi ha 134 ateses en aquestes unitat, deu més que dissabte. 

Èxit a Trinitat Vella

El Departament de Salut segueix amb els cribratges massius. Aquest cap de setmana s'ha dut a terme un al barri de Trinitat Vella de Barcelona, que s'ha tancat amb un èxit de participació. En dos dies, dissabte i diumenge, s'han arribat a fer 1.735 proves PCR, quan el departament s'havia fixat com a objectiu fer 1.200 testos durant els dos dies.

Trinitat Vella és un dels barris amb més nombre de contagis de la ciutat. La incidència per 100.000 habitants entre el 22 de juny i el 26 d'agost ha estat de 1.442 a la Trinitat Vella i 959 al Raval, mentre que a tot Barcelona ha estat de 622.

Més pressupost

La despesa sanitària s'està disparant a causa de la pandèmia. Davant aquesta situació, el vicepresident del Govern, Pere Aragonès, ha anunciat aquest dilluns que en les properes setmanes el Govern ampliarà en 300 milions d'euros més el pressupost aprovat a finals de l'abril passat per fer front a les despeses extres en sanitat causades per la pandèmia de la Covid-19.

Aragonès, en una entrevista a Ràdio 4, ha subratllat que l'Executiu està donant una resposta "en línia contrària a l'austeritat i les retallades" i ha defensat que s'han dedicat "molts esforços" en aquest àmbit.

Sobre la vaga que han començat els MIR aquest dilluns, el vicepresident i conseller d'Economia s'ha mostrat "convençut" que s'hi arribarà a un acord. "Moltes de les reivindicacions que fan les comprenem i les compartim", ha assenyalat Aragonès.

Pot mutar el coronavirus?
Coronavirus Pot mutar el coronavirus? Anna Solé Sans