La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha felicitat el dia de l'Almudena als madrilenys a través de Twitter. Aquesta opció virtual és l'única que li queda després de ser un contacte estret amb una persona amb coronavirus i haver de sotmetre's a la quarantena aïllada. Així doncs, Ayuso ha cancel·lat aquest dilluns la seva assistència a la missa de l'Almudena i farà un aïllament "preventiu" a l'espera de conèixer el resultat de totes les proves que s'ha realitzat, han informat des del departament de comunicació de la Comunitat.

Amb fotografies de l'any passat, on òbviament no portava mascareta, Ayuso ha recordat aquest dia amb la següent frase: "Des de la ciutat de tots, la nostra ciutat: Madrid. Feliç Dia de l'Almudena". La presidenta madrilenya s'ha sotmès aquest mateix matí a una prova que ha resultat negativa i està a l'espera de conèixer el resultat de la resta de proves "i continuar així amb la seva agenda normal". Madrid celebra avui una atípica festivitat de la mare de Déu de l'Almudena, patrona de la capital d'Espanya, però no es realitzaran ni la tradicional processó pel centre de Madrid ni la missa a la plaça Major, que s'oficia a la catedral.

Ayuso ja va passar el coronavirus

El passat mes de març, la mateixa presidenta explicava que s'havia contagiat: "He donat positiu, però em trobo amb total normalitat". Aleshores, es va fer les proves i van sortir negatives en un primer moment. Però va sentir les molèsties típiques de l'al·lèrgia i va repetir la prova després d'una entrevista a Telemadrid on no parava de tossir.