Davant de l'augment del cost de vida desenfrenat que experimenta la ciutadania des de fa mesos, una de les mesures estrelles del govern espanyol va ser la rebaixa dels preus del transport. Tanmateix, ara la Comunitat de Madrid ha decidit que no prorrogarà la rebaixa del preu del transport de cara a l'any 2023. Es tracta d'una mesura que al govern de la presidenta madrilenya, Isabel Díaz Ayuso, li ha sortit molt rendible, ja que l'ha finançat amb en gran manera amb la inversió de l'Executiu espanyol. Malgrat tot, l'any que ve els madrilenys tornaran a pagar el 100% de l'abonament, al marge de com evolucioni la crisi, segons informa elDiario.es

"El descompte de l'abonament va ser una mesura temporal fins al 31 de desembre i acabarà el 31 de desembre", ha exposat el conseller d'Economia i Hisenda, Javier Fernández-Lasquetty. De manera que l'Executiu d'Ayuso es desvincula de l'anunci de la Moncloa, que fa uns dies havia apostat per allargar l'ajuda. 

La decisió de deixar enrere aquesta mesura que rebaixa el preu de transport als ciutadans, contrasta amb el discurs amb què s'embolcalla el govern d'Ayuso, el qual defensa a reducció d'impostos per facilitar la vida a la ciutadania, però dona l'esquena al preu del transport. Quan, a més, era una mesura principalment finançada per el govern central. 

La sanitat a Madrid, el principal front d'Ayuso

El passat diumenge, desenes de milers de madrilenys es van manifestar pels carrers de la capital espanyola per defensar la sanitat pública i contra la destrucció de l'atenció primària que s'ha experimentat sota el govern d'Ayuso. Al crit de "sanitat pública", "Ayuso, dimissió" o "menys discursos i més recursos", els manifestants van enarborar mocadors blancs, entre els quals sobresortia un gran ninot anomenat La Pinocha, que reproduïa la imatge de la presidenta madrilenya. La delegació del govern espanyol va xifrar la participació en 200.000 persones

Per la seva banda, Ayuso ha tirat pilotes fora. Si bé ha afirmat que millorarà les condicions dels metges, ha titllat el moviment de la sanitat com "d'ultraesquerra". Ha mantingut la seva tradicional postura bel·ligerant davant de qualsevol crítica i s'ha rentat les mans de nou. La presidenta madrilenya ha afirmat: "No conec un sol madrileny que no estigui orgullós de la seva sanitat pública. Això d'ahir va ser una altra cosa on es van barrejar diversos col·lectius. En el moment que em van trucar assassina aquesta manifestació no era de metges, o no només era de metges amb qui continuarem negociant tot el que faci falta. Seguim amb la nostra mà estesa".