La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, no només ha confirmat la seva assistència a la manifestació convocada per Societat Civil Catalana (SCC), sinó que mobilitzarà tot el seu govern per manifestar-se contra l'amnistia a Barcelona el pròxim 8 d'octubre. Des del mateix PP de Madrid s'ha anunciat que a més d'Ayuso hi assistiran els consellers madrilenys de Presidència, Economia, Digitalització, Educació, Habitatge, Sanitat, Família i Cultura. Pràcticament tot l'Executiu, menys el conseller de Medi Ambient. 

Ayuso i el seu equip de govern desembarcaran a Barcelona per participar en una manifestació de la qual presidenta madrilenya fa dies que fa bandera. El passat dijous, la popular ja va penjar un vídeo en què feia una crida a la mobilització per aquesta convocatòria. "Espanya sí que és una nació i no pot quedar en mans de minories rabioses que l'odien", assegura en la gravació difosa a les seves xarxes socials. No només això, sinó que el mateix dia, en la seva intervenció a l'Assemblea de Madrid, Ayuso va aprofitar per carregar contra l'amnistia. 

Les paraules d'Ayuso van aixecar polseguera, tant que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, va respondre a ala seva homòloga madrilenya, sense mencionar-la directament. "Catalunya sí que és una nació", va afirmar el president en resposta a la presidenta popular. Aragonès va lamentar que "alguns estan obsessionats amb perseguir i reprimir els catalans només per voler votar", i va recordar que als catalans sempre se'ls ha "menystingut i reprimit", tant econòmicament com nacionalment. "Alguns disfressen la repressió de compliment de la llei i utilitzen tots els estaments de l'estat al seu abast per fer-ho: jutges, institucions, cossos i forces de seguretat i mitjans de comunicació", va apuntar.

SCC, intentant allunyar la manifestació dels polítics

Societat Civil Catalana ha manifestat la seva voluntat que la seva convocatòria no acabi capitalitzada pels partits polítics. L'entitat ha demanat per carta als partits polítics que "no vinguin amb els seus logos" i ha afirmat que no hi haurà polítics a la capçalera. Totes les formacions polítiques aniran en un segon bloc de la mobilització "per darrere de la societat civil", ha subratllat l'entitat. Tanmateix, polítics com Ayuso s'estan erigint en grans focus de la manifestació, malgrat les demandes de l'entitat

Des de l'organització es pretén que la manifestació sigui "transversal", és a dir que no es quedi com una mobilització de la dreta espanyola contra l'amnistia. El vicepresident de l'associació, Álex Ramos, ha afirmat que els consta que diverses persones "de l'esquerra" els han expressat "reserves i respecte" a l'hora d'assistir-hi, però ha assegurat que "alguns" els han confirmat assistència.