El Govern veu el PP “com a mínim despistat” i el convida a votar a favor de llei de l’amnistia després que hagi transcendit que Alberto Núñez Feijóo estaria disposat a indultar el president a l’exili, Carles Puigdemont, si renuncia a la independència unilateral i al referèndum. La posició del Govern sobre aquest gir inesperat del PP l’ha expressat el conseller de l’Interior, Joan Ignasi Elena, entrevistat al programa El Suplement de Catalunya Ràdio aquest diumenge.

Elena ha assenyalat que al PP “estan, com a mínim, despistats” perquè “un dia diuen una cosa i un altre dia la contrària, i amb molta vehemència”. El gir del PP es produeix després que els darrers mesos hagin impulsat mobilitzacions en contra de qualsevol indult o amnistia. “Els que abans eren colpistes i havien trencat Espanya i la convivència eren delinqüents i ara resulta que se’ls pot indultar, però quan ho van fer els altres era una barbaritat”, ha subratllat el conseller de l’Interior.

Així doncs, Elena ha recomanat al PP que opti per donar suport a la llei d’amnistia, empantanada en aquests moments perquè no ha aconseguit el suport parlamentari de Junts. “Per definir bé la seva posició, [el PP] ha de votar a favor de la llei d’amnistia i deixar de posar traves, però sembla que el PP hi està a favor o en contra en funció de si el president del govern és del seu partit”, ha ressaltat Elena. Precisament el president a l’exili, Carles Puigdemont, va escriure un article aquesta setmana assenyalant que si Junts hagués fet Feijóo president a hores d’ara no se’ls estaria investigant per terrorisme i traïció a la pàtria.

El Govern defensa la llei de l'amnistia

Elena ha defensat que la llei de l’amnistia “ve a resoldre una injustícia, que és situar com a innocents persones que no han comès mai un delicte, perquè votar no és un delicte, centenars d’afectats per causes injustes que no van cometre cap delicte”. El conseller veu el PP en una situació de “molta desorientació” i ha tornat a insistir, que cal que donin suport a la llei de l’amnistia.

El líder popular, Alberto Núñez Feijóo, estaria obert a concedir un indult al president a l'exili Carles Puigdemont encara que condicionat a què reti comptes davant de la justícia espanyola, compleixi la condemna, demani la mesura de gràcia i renunciï a més al referèndum i la independència per la via unilateral, segons ha informat aquest dissabte l'agència Efe. Aquesta és la moneda de canvi que el PP ofereix a Puigdemont per solucionar la seva situació. La nova posició del PP arriba després de mesos de promoure mobilitzacions, primer contra els indults i després contra l'amnistia.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!