La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha assegurat que la capital espanyola "no deixa de rebre catalans i empresaris" que busquen "llibertat" que els dona el seu govern en matèria fiscal. En una entrevista a La Vanguardia aquest diumenge, Ayuso també ha defensat a capa i espasa la seva estratègia per fer front a la pandèmia del coronavirus i ha celebrat que Madrid "s'hagi convertit en un exemple per altres ciutats europees".

"Infern fiscal"

Respecte al pacte del govern espanyol amb ERC de cara als pressupostos que contempla harmonitzar els impostos dels territoris que faria que Madrid pagués més, Ayuso ha lamentat que Sánchez vulgui "apujar la majoria dels tributs". La presidenta ha amenaçat l'executiu central assegurant que "serà el pitjor malson de qui vulgui tocar la butxaca dels madrilenys" i ha dit que "els nacionalistes i les comunitats socialistes porten a l'infern fiscal"

"Si ha d'haver una política fiscal comuna a Espanya, que sigui la nostra, que és la que millor ha funcionat: harmonitzar a la baixa els impostos", ha demanat.

En aquest sentit, la popular ha explicat que la seva Comunitat veu "com arriben empresaris i catalans" que busquen "llibertat" i "que els deixin en pau".

El coronavirus, "controlat"

"A hores d'ara la pandèmia està controlada a Madrid. Els indicadors apunten que seguirem baixant, però no podem confiar-nos. Hem pogut contenir la corba sense haver de fer més mal al sector privat. L'economia també és salut. Mai cal tancar-ho tot. Les mesures traumàtiques de tancaments i confinaments excessius provoquen depressions i suïcidis", ha afirmat la presidenta.

A més, Ayuso ha assegurat que el seu govern ha estat transparent amb les xifres i ha acusat el govern espanyol de "voler vendre la gran mentida que manipulàvem les xifres".

Isabel Ayuso Barcelona 4   Sergi Alcàzar

Díaz Ayuso en un acte a Barcelona aquest dissabte / Sergi Alcázar

"Catalunya m'importa"

La popular ha evitat valorar la nova estratègia del Departament de Salut per fer front a la segona onada i ha dit que respecta totes les decisions: "A mi, Catalunya m'importa. Si puc donar idees perquè millorin, ho faré. No em sentiran fer cap comentari sobre altres comunitats ara que estan pitjor, al contrari del que van fer amb mi", ha dit.

La relació amb el govern espanyol

Pel que fa a la relació amb el govern espanyol, la presidenta ha assegurat que no hi ha "una guerra Sánchez-Ayuso perquè significaria que els ciutadans són els nostres ostatges", però ha denunciat que Sánchez hagi "carregat contra Madrid". "Havia de gestionar una pandèmia per la qual tot just hem tingut ajuda i les decisions de govern perjudicaven moltes vegades a el meu. Va ser un abús i en lloc d'anar junts, ens van imposar un model contrari a el nostre", ha explicat.

Tot i això, Ayuso ha afirmat que ara, en les darreres setmanes, la situació entre els dos líders s'ha normalitzat i celebra que deixin més llibertat a la Comunitat per gestionar la pandèmia.  "El que no és normal és que vulguin imposar un model sanitari, fiscal o educatiu nefast per interès electoral i pretendre que aquí ningú digui res. El silenci en aquests casos no és ni moderació ni col·laboració sinó desistiment de funcions", ha reiterat. En aquest sentit, ha criticat que el govern espanyol "no tingui estratègia i estigui desaparegut".