El secretari general de Salut, Marc Ramentol, ha avalat el pla de desescalada quan falten menys de 24 hores per entrar en vigor a Catalunya i així relaxar les restriccions contra la Covid-19. "Tenim unes condicions de seguretat adequades, que no sobrades, per fer el pas de cara a demà", ha reconegut Ramentol aquest diumenge als micròfons de Catalunya Ràdio.

"Estem on prevèiem que estaríem, per això vam demanar aquesta pròrroga de 10 dies de les mesures", ha continuat el secretari general de Salut, que ha volgut recordar, però, que "no s'ha deixat encara la fase d'onada epidèmica". De fet, Ramentol ha volgut avisar la ciutadania que necessàriament haurà de ser un Nadal diferent "si no volem que els Reis ens portin un nou brot epidèmic".

Situació semblant a la del juliol

"No és el moment d'actuar com si no estiguéssim en pandèmia. Encara és massa aviat per entrar en una fase de contenció similar a la del juliol passat", ha alertat el secretari general de Salut. "Estem clarament per sota dels 3.000 casos diaris i fa pocs dies que estem notant un alleujament al sistema assistencial amb una baixada d'ingressos als hospitals i a les UCI", ha valorat Ramentol. "Les mesures d'obertura s'han de produir 14 dies després del punt de màxima pressió assistencial i ara les quatre fases ens donaran un temps de transició per desenvolupar-nos amb la màxima responsabilitat", ha reflexionat en veu alta el secretari general de Salut.

"El nostre objectiu principal és evitar una nova onada i no haver de tancar mai més cap sector per culpa d'una nova onada", ha volgut deixar clar Ramentol. "No tot ha de recaure, però a l'esquena dels ciutadans, controlar l'epidèmia és una tasca compartida entre la ciutadania, el sistema sanitari i altres institucions", ha precisat el secretari general de Salut.

10.000 milions de xeringues per vacunar

Sobre la campanya de vacunació contra la Covid-19, Ramentol ha assenyalat que –segons informacions del Ministeri de Sanitat– les primeres dosis "podrien arribar durant el primer trimestre del 2021". "El que ara estem fent és posar-nos a punt i estar preparats. Ja hem comprat o reservat fins a 10.000 milions de xeringues, vials, ultracongeladors i estem enllestint els circuits logístics", ha conclòs el secretari general de Salut.