La truita s'ha girat a la Meseta. Aquesta és la sensació que donen, si més no, de forma comunicativa. A Madrid, la segona onada la van patir abans, la gestió política amb dimissions incloses per totes bandes, i les declaracions de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, sobre el no a contractar més sanitaris pel nou Hospital de Valdebebas sembla que ja són història.

Tal com defensa l'epidemiòleg Oriol Mitjà, han incorporat el test d'antígens i sembla que tenen la situació més controlada. Si més no, han mantingut una estabilitat que mirant els ingressos, continua en línia recta. Per això, de ser assenyalats a assenyalar. Malgrat les discrepàncies internes entre el PP i Ciudadanos, ara remen en la mateixa direcció i exigeixen al govern espanyol que activi els tests d'antígens des del seu propi ministeri.

Reunió d'urgència pels test d'antígens

En una entrevista a La Sexta, el vicepresident de la Comunitat de Madrid, Ignacio Aguado, ha anunciat que ja ha demanat al ministre Salvador Illa una reunió d'urgència perquè "autoritzin ja" poder realitzar test d'antígens a les farmàcies. I li marquen la data en el calendari: "El meu objectiu és que abans de Nadal tots els madrilenys puguin fer-se un test abans de veure les seves famílies. Gratuïts per a la població".

Ignacio Aguado EFEEl vicepresident del govern de Madrid, Ignacio Aguado / Foto: EFE

En aquesta línia, Aguado ha defensat que "l'estratègia de fer test massius està funcionant" i ha posat a la Comunitat de Madrid com a exemple dels llocs que han aplicat aquesta mesura i "s'està controlant la corba". Malgrat la seva proposta per salvar les festes, el vicepresident ha advertit que no seran unes festes normals: "Jo no vull tenir un Nadal on vegi a la meva família per Skype, ni tampoc vull arruïnar les campanyes de Nadal". 

Seguint el discurs populista, posa exemples concrets: "Vull veure el meu germà, vull veure els meus pares, no podran ser com altres Nadals però intentarem que siguin com Déu mana", ha assenyalat el de Ciudadanos. També apunta la direcció a seguir després de festes: "Cal baixar al màxim abans de Nadal i després mantenir-nos prudents, no pensar que hem vençut el virus". Sobre festivitats més properes com el pont de desembre, ha assenyalat que el govern madrileny encara no ha pres una decisió i ha explicat que veuran "com evoluciona la corba".