La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha tornat a carregar contra el president espanyol, Pedro Sánchez, i li ha deixat ben clar que "si Madrid no es reactiva, Espanya s'enfonsa". La popular ho ha dit en una entrevista a La Razón, en la qual ha assegurat que "cap president de cap govern del món promou missatges que poden fer mal a la seva capital, això només ho he vist aquí".

Ayuso s'ha referit a "l'alarmisme amb Madrid durant tota la pandèmia, inclòs quan teníem problemes, com el mes de juliol". "Tots estem tenint encerts i errors, però la lupa només està sobre Madrid. Sembla que els problemes només siguin aquí, com si aquí tot anés malament i això no és cert, és insensat i molt perjudicial per a Madrid i, per tant, per a Espanya", ha denunciat.

Preguntada pels motius de Sánchez per perjudicar Madrid, la dirigent popular ha explicat que el PSOE té "una necessitat històrica de governar la Comunitat de Madrid". "I ha posat en marxa tota una campanya en contra del meu govern amb l'ajuda del delegat del govern espanyol, dels seus ajuntaments i de la Federació de Municipis i Províncies, que dirigeixen ells", ha criticat.

En aquest sentit, Ayuso ha recordat que el delegat de l'executiu de Sánchez la va portar a la Fiscalia pel tancament d'IFEMA, "tema que s'ha arxivat judicialment, mentre que ell, en paral·lel, ha autoritzat tres manifestacions molt discutibles per a la seguretat sanitària".

Ayuso també ha retret a Sánchez que li hagi donat llargues per celebrar una reunió. "Com a presidenta de tots els madrilenys fa mesos que li demano una reunió per parlar dels problemes especials d'aquesta comunitat, com els que es deriven de la mobilitat (aeroport, estacions, quilòmetre zero de totes les carreteres). I d'altres problemes que arrosseguem com el de la seguretat, l''okupació' o els menors no acompanyats. Com a presidenta de tots els madrilenys no he tingut encara resposta a aquesta petició, que veig molt necessària", ha lamentat.

Per altra banda, Ayuso també ha acusat Sánchez d'estar absent durant l'estiu. "Ha estat absent, i l'estiu ha estat molt dur per a tots els presidents autonòmics. Hem passat mesos molt difícils", ha afirmat.