La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha reconegut que "al llarg del curs és probable que pràcticament tots els nens d'una manera o l'altra" s'encomanin del coronavirus a la regió, malgrat la qual cosa defensa la necessitat de reobrir les escoles. Díaz Ayuso ha indicat que "hi haurà moments de brots" al llarg del curs escolar, que comença divendres. 

"Al llarg del curs és probable que pràcticament tots els nens d'una manera o altra el tinguin, perquè potser s'han contagiat durant el cap de setmana en una reunió familiar, o a la tarda al parc, o per un company, no se sap, perquè el virus està en qualsevol lloc", ha assenyalat, en una entrevista a esRadio.

Malgrat això, la presidenta autonòmica ha defensat que "no podem tornar a quedar-nos a casa". "La idea és que tothom vagi a classe i quan hi hagi algú que està contagiat es passi a una quarantena", ha precisat, i ha afegit que durant aquest període d'aïllament, el govern madrileny promourà classes per streaming "perquè el nen pugui seguir les classes, i a més amb un reforç amb el seu tutor, des de casa".

"Una vegada que ja hagi passat la quarantena, se li fa una prova i es torna a classe", ha afegit, i ha pronosticat que "estarem així tot el curs, amb pics: hi haurà un brot, se soluciona, un brot, se soluciona ... però la vida segueix", ha deixat anar. "Els nens han de seguir al seu col·legi, amb els seus horaris, aprenent, no es pot deixar una generació sencera d'estudiants a casa per aquesta història mai més", ha insistit.

Ayuso ha acusat el govern espanyol d'haver iniciat una "campanya de desgast" contra ella. "Jo no he conegut cap altre país del món en el qual el president carregui contra la capital", ha indicat.

"A qualsevol país, si cau la capital, cau tot al darrera seu", ha indicat la presidenta madrilenya.