La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha qualificat de "veritable escàndol" la possibilitat que se celebri un referèndum sobre la independència a Catalunya, després que la secretària general d’ERC, Marta Rovira, hagi assegurat que els republicans ja estan parlant d'aquesta qüestió amb el PSOE, en una entrevista a El Periódico. "Això no constava a cap programa electoral", ha advertit des de Santiago de Xile, en el marc del seu viatge institucional. La presidenta de la Comunitat de Madrid ha afirmat que "això és dividir la societat catalana i Espanya sencera, traslladant a la societat el que els polítics són incapaços de resoldre, ja que han intentat recaragolar la voluntat del poble català" i ha criticat que es vulgui anar cap a "una somniada república catalana que no era a cap full de ruta, llevat del de l'independentisme". 

Segons Ayuso, el moviment independentista "l'únic que fa és viure de l'esforç i de la feina de tots els espanyols per trencar el país". En aquesta línia, ha carregat contra la llei d'amnistia, aprovada pel Congrés dels Diputats, i l'ha descrita com la norma "més corrupta que hem tingut en democràcia". La dirigent popular ha subratllat que "no resoldrà la convivència", sinó "al contrari". "Els problemes polítics a Espanya es continuaran multiplicant, ja que aquells que cometen aquestes atrocitats amb la Constitució, contra l'estat de dret, tenen total impunitat", ha recalcat.

Crítiques a Pedro Sánchez pel cas Koldo i la seva dona

Isabel Díaz Ayuso ha evitat pronunciar-se sobre el cas de la seva parella, investigat per frau fiscal i falsedat documental, durant tot el seu viatge, encara que ha denunciat "una persecució desproporcionada" per part de l'"entorn de la Moncloa". Així mateix, la presidenta de la Comunitat de Madrid ha assenyalat "una estratègia chavista" en considerar que el govern espanyol està "acorralat" pel cas Koldo i la polèmica al voltant de la dona del president Pedro Sánchez, Begoña Gómez.  "Està molt aclaparat, molt acorralat i preocupat pel cas de Begoña Gómez, pel cas del secretari d'organització del Partit Socialista, que és el que està involucrat en una trama que l'afecta per possible corrupció i s'està veient, s'han trobat pistoles, feixos de diners i que això afecta ministeris, ministres i altres organismes públics", ha recalcat.

En aquest sentit, ha demanat "explicacions" al president de l'Executiu i la seva dona "perquè és un clam a Espanya el que passa". "No havia passat mai que la dona del president del govern espanyol, provinent d'altres sectors, comencés a fer negocis en altres i les decisions d'aquests negocis es portessin al Consell de Ministres, on hi ha el seu marit, el mateix president, i entre ells s'aproven decisions, insisteixo, de sectors on aquesta dona mai no havia treballat i al qual no pertanyia", ha insistit.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!