El focus segueix posat aquest dijous en la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, pel cas de corrupció en el qual està implicada la seva parella, Alberto González Amador. Des de l'Asamblea de Madrid, Ayuso ha insistit en la farsa que va difondre el seu cap de gabinet, Miguel Ángel Rodríguez, sobre que diversos periodistes l'estaven assetjant al seu domicili. Ayuso ha denunciat que no es pot "intimidar una persona a la seva propietat privada com està passant" i que tampoc "no es pot pressionar, ni intimidar l'entorn dels polítics en quarta generació com estan fent" i seguint el discurs del seu govern ha criticat que "no es pot intimidar una portera d'un edifici, ni els veïns, ni ciutadans anònims, i inclús menors, que és el que està passant aquests dies". Per concloure, ha advertit que "si segueixen per aquest camí m'és absolutament igual perquè tot es demostrarà". 

La portaveu de Más Madrid, Manuela Bergerot, ha defensat que "amenaçar un periodista és amenaçar la democràcia" i ha apuntat Miguel Ángel Rodríguez. "Quan Miguel Ángel Rodríguez li va dir a elDiario.es "us trituraré", en nom de qui parlava? Perquè si no el cessa ja, és vostè la que maneja la trituradora", li ha preguntat. Davant d'això, la presidenta madrilenya ha decidit defensar-se acusant-los a ells "d'atacar recentment a tots els mitjans de comunicació". "I li llegeixo uns quants: El Español, la Sexta, ABC, Estado de Alarma, El Mundo, El Confidencial, Cuatro, Mediaset, Espejo Público, Europa Press, The Objective..."ha enumerat. 

Les amenaces del govern d'Ayuso

El cap de gabinet d'Ayuso va amenaçar de "triturar" elDiario.es. I també va fer arribar a diversos mitjans de comunicació informacions falses en les quals acusava periodistes del citat diari d'intentar entrar "encaputxats" a casa d'Ayuso. Les mentides del govern d'Ayuso no es van quedar aquí, el Miguel Ángel Rodríguez va fer córrer a un grup de WhatsApp amb periodistes, que dos periodistes d'El País "han estat assetjant els veïns de la presidenta, inclòs nenes menors d'edat, en un assetjament habitual en dictadures". En el missatge va indicar el nom i cognoms dels dos periodistes i una imatge zenital de tots dos. Aquest dimecres, va admetre que va ser ell mateix qui va filtrar aquesta mentida. 

Diversos mitjans van publicar aquesta informació sense contrastar-la, i aquest dimecres el mateix Miguel Ángel Rodríguez va reconèixer haver estat ell qui va fer córrer el rumor sobre l'assetjament de periodistes.

Domicili oficial per a Ayuso

Díaz Ayuso viu amb la seva parella al barri de Chamberí, un pis que està fent parlar molt els últims dies per una presumpta irregularitat. En to irònic, la presidenta madrilenya ha plantejat que el govern regional hauria de sufragar "un habitatge oficial per al president" i així s'evitaria que l'esquerra continués fent un "escarni vergonyós" al voltant de la casa on viu. "Jo no tinc res. No tinc cap pis", ha reiterat. Així ho ha afirmat després que el portaveu del PSOE, Juan Lobato, hagi criticat la seva política en matèria d'habitatge, amb al·lusions al famós pis, "vostè sembla que ha de ser l'única madrilenya que no sap ni quant es paga, ni qui paga el dúplex de luxe en el qual viu, senyora Ayuso", ha afirmat. 

En aquest sentit, Ayuso s'ha limitat a defensar que "porto 20 anys de lloguer, gairebé cinc anys com a presidenta de la Comunitat de Madrid", sufragant-se el seu pis i no "com fa la majoria" dels qui té davant, "especialment ministres".  "Catorze ministres als quals els paguem absolutament tot, que és potser el que hauria de començar a fer el govern de la Comunitat de Madrid és sufragar un habitatge oficial per al president. 

El domicili que comparteixen Ayuso i González està situat a l'oest del madrileny districte de Chamberí, i va ser adquirit per la seva parella el juliol del 2022, moment en el qual l'Agència Tributària ja l'investigava pels seus negocis milionaris en plena pandèmia de la covid, amb els quals va enriquir-se amb una sèrie de comissions en la venda de mascaretes. 

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!