La bel·ligerància és una de les marques de l'estil d'Isabel Díaz Ayuso, la presidenta de la de Comunitat de Madrid, i aquesta traspua en les seves intervencions públiques. Tanmateix, s'ha fet públic una mostra d'aquesta bel·ligerància en una esfera més privada, en un intercanvi de missatges amb els diputats del Partit Popular a l'Assemblea de Madrid. Segons ha confirmat El País, que just en començar el ple del passat dijous, Ayuso va donar indicacions directes als seus diputats: "Avui l'esquerra està acabada (...). Mateu-los!". 

El ple va estar marcat per l'agressivitat i la confrontació, justament el que Ayuso planejava amb els seus diputats als quals va donar indicacions d'amb quins temes atacar. Concretament, els temes els va escriure al portaveu parlamentari dels populars, Pedro Muñoz Abrines, qui reenvia al xat que comparteixen tots els diputats.

Temes per atacar l'oposició

Ayuso va enumerar les armes que volia que els seus diputats fessin servir en aquest ple. Per exemple, la fi de la vaga sanitària o el fet que la Fiscalia Europea ha arxivat el cas de la venda de mascaretes del seu germà. Tot plegat porten als populars, capitanejats per Ayuso, ha anat a totes al ple. I, per animar, la presidenta madrilenya sentencia el: "Mateu-los". 

Davant aquests ànims, els diputats populars van omplir el grup d'emoticones d'aplaudiments, el nou emoji que sembla un soldat quadrant-se o el clàssic bíceps. Perquè no quedes cap dubte, un dels líders populars escriu: "Ja sabeu, com hem dit a la reunió de grup, al màxim amb aquests missatges".

Ayuso celebra l'acord amb els sanitaris

Ayuso ha celebrat el "bon acord" aconseguit pel Govern amb el comitè de vaga de metges i pediatres d'Atenció Primària, que posa fi "a una situació anòmala i innecessària". Aquest acord contempla com a línies generals la limitació d'agenda per frenar la sobrecàrrega assistencial, un complement fix de 450 euros mensuals a tots els metges i pediatres en substitució del desaparegut per TSA (Targeta Sanitària Atesa) i un plus de 500 euros al mes per a facultatius que facin tardes pures i de 300 per a aquells que treballin tres o quatre a la setmana.

La dirigent madrilenya ha posat èmfasi que la vaga ja únicament la seguien "14, 15 o 20 persones d'un equip de més de 90.000 sanitaris que hi ha a la Comunitat de Madrid".