Moments d'alta tensió entre les altes esferes del PSOE i les del Partit Popular. En unes polèmiques declaracions d'aquest dilluns a Telecinco, la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha titllat a Pedro Sánchez de "voler posar l'oposició a la presó" i de ser "el Le Pen de l'esquerra europea". Després d'aquestes declaracions, la directiva del partit socialista ha emès un comunicat on demana que el president del PP, Alberto Núñez Feijóo, obligui Ayuso a rectificar les seves paraules. Des de la cúpula del PSOE consideren que les declaracions de la presidenta de la Comunitat de Madrid "enverinen la convivència". "Feijóo ha de demostrar si és el líder dels Populars o un titella d'altres poders, inclosa la mateixa Ayuso", afirmen des del partit socialista.

Ayuso ha qualificat a Pedro Sánchez de ser un líder "autoritari", i a part de comparar-lo amb la política d'extrema dreta francesa, també l'ha equiparat al president de Nicaragua, Daniel Ortega. "Sánchez el que vol és perpetuar-se en el poder i tenir a tota l'oposició a la presó, com a Nicaragua", ha afirmat Ayuso en una entrevista a Telecinco. Els socialistes insten a Feijóo a què aclareixin si les declaracions d'Ayuso d'aquest matí "estan en sintonia amb els posicionaments ideològics del Partit Popular que lidera i si han estat autoritzades per ell", segons indica el text. "Feijóo ha d'explicar si aquestes desqualificacions les subscriu o formen part del full de ruta de la dirigent madrilenya en el seu intent de camuflar, davant l'opinió pública i els mitjans de comunicació, la complicada situació en la qual es troba la sanitat pública madrilenya per la seva irresponsable gestió", afegeixen des de la cúpula socialista.

Ayuso, però no té pèls a la llengua i ha seguit la seva batussa contra el president del govern espanyol. "Europa no dona crèdit amb què està fent", ha assenyalat, ja que a parer seu Sánchez ha "desafiat a Europa" perquè no diu "en què gasta els fons europeus". El ministre d'Afers Exteriors, José Manuel Albares, ha dit en aquesta línia que és "inacceptable" esgrimir aquesta opinió "pejorativa i fora de lloc" que tracta d'"enfrontar als espanyols" quan els aliats europeus i atlàntics treballen "per la unitat".

La direcció del partit socialista considera que Feijóo ha estat "devorat" per Ayuso, "com li va passar a Casado" en el seu moment. "Feijóo ha de frenar aquesta deriva abans que sigui massa tard. Quan es fa i es diu el mateix que Pablo Casado, s'acaba com Casado: devorat per Ayuso. Els espanyols no es mereixen la radicalitat i l'enfrontament al qual ens vol portar un PP arrossegat per Ayuso, al seu torn ajudada per la feblesa de Feijóo", afegeixen. En la mateixa línia, la sotssecretària general del PSOE, María Jesús Montero, ha exigit a Feijóo que desautoritzi a Ayuso i a aquesta que rectifiqui i l'ha acusat de traspassar "una línia vermella" amb les seves paraules per a "desviar l'atenció de la seva nefasta gestió de la sanitat madrilenya" i intentant "torpedinar la democràcia", través d'un vídeo distribuït pel PSOE.

Ayuso, una fugida cap endavant?

La dirigent de la Comunitat de Madrid viu un moment complicat. La sanitat pública de la seva regió viu un dels moments més crítics que es recorden, amb retallades de personal, falta de sanitaris i vagues en els centres d'atenció primària per reclamar una millora de les condicions. Aquesta situació ha desembocat en una allau de crítiques cap a la dirigent. Ara sembla que Ayuso ha decidit que la millor forma de silenciar els seus detractors és fent més soroll que ells. Fins ara hi ha hagut dues vagues dels sanitaris madrilenys en protesta pel pla de les urgències extrahospitalàries i la previsió és que aquesta setmana n'hi hagi dues més. Una d'aquestes va començar aquest divendres i va acabar aquest diumenge 6, convocada pels sindicats SummAT i Mats. Denuncien que la conselleria de Sanitat de Madrid està sotmetent a "assetjament telefònic" els professionals per tal que cobreixin els llocs de treball.