Isabel Díaz Ayuso, ja et pots treure els taps que portes a les orelles i escoltar el clam unitari que se sent als carrers de Madrid, i si encara no ho tens clar només cal que agafis un diari i miris la portada. Desenes de milers de persones –unes 670.000 segons les entitats convocants– es van manifestar aquest diumenge a Madrid en defensa de la sanitat pública i contra les polítiques de la presidenta de la Comunitat, Isabel Díaz Ayuso. La protesta, convocada per diversos col·lectius de treballadors sanitaris, denunciava com s'està aplicant el pla de reobertura de les urgències extrahospitalàries, que està derivant professionals d'un centre a un altre i preveu consultes telemàtiques que els metges rebutgen. Amb el lema "Madrid s'aixeca per la sanitat pública", van protestar contra la gestió del govern del PP de la sanitat madrilenya, al qual acusen de voler destruir el sistema públic. La premsa d'aquest dilluns se'n fa ressò. El País titula: "Manifestació massiva a Madrid contra la gestió sanitària d'Ayuso", i ho acompanya d'una imatge on es veu una plaça Cibeles on no hi cap ni una agulla. Al costat un titular més petit que adverteix que el president espanyol "obre la porta a canvis al delicte de malversació". Aquest delicte també afecta a alguns dels dirigents independentistes condemnats per l'1-O, igual que ho fa el recent reformat delicte de sedició.

El País
El País

"L'esquerra fa servir la sanitat com a acte de força contra Ayuso", assegura l'ABC sobre la manifestació d'aquest diumenge. Ara bé, el titular principal és en clau econòmica: "Les empreses rescatades per l'Estat, a la venda i endeutades". Segons el diari, empreses com Air Europa, Duro Felguera, Plus Ultra i Ávoris no milloren els números tot i la injecció de diners, així doncs és gairebé "impossible" que retornin els diners de les ajudes rebudes.

ABC
ABC

Una imatge petiteta però ben present, el clam contra Ayuso: "Una marxa massiva protesta per l'atenció primària a Madrid", apunta El Mundo. El titular del dia del diari és en clau esportiva i afirma que la Intervenció General de l'Administració de l'Estat (IGAE) conclou que "la relació entre la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) i Kosmos (empresa propietat de Gerard Piqué) es va voler mantenir oculta" en relació amb el contracte perquè la Supercopa de Espanya es disputés a l'Aràbia Saudita a canvi de comissions milionàries per al futbolista.

El Mundo
El Mundo

La Razón arrenca la setmana amb una enquesta que, segons assegura, ja mostra els primers impactes de l'anunci de Pedro Sánhcez de reformar el delicte de sedició. Segons el sondeig, el PSOE ja perdria un escó en favor del PP que, juntament amb Vox, arribarien als 186 diputats. De fet, segons l'enquesta, respecte les eleccions de 2019 el partit de Sánchez hauria perdut un milió de vots i fins a 30 escons. També la manifestació de Madrid ocupa un lloc preferent a la portada; "Ja n'hi ha prou de tanta precarietat. La sanitat no es ven, la sanitat es defensa. Cal revertir la situació i que la sanitat pública espanyola sigui la millor a Europa i al món", demanava l'organització de la protesta.

La Razón
La Razón

"Clam per una millor sanitat pública a Madrid", diu el peu de foto de la imatge principal de la portada de La Vanguardia. El titular més gran, però, és en clau internacional: "Els demòcrates retenen el Senat i traslladen la crisi als republicans". El Senat dels Estats Units seguirà sota control dels demòcrates després de la victòria dels de Joe Biden a un dels estats clau, Nevada, després que dissabte es confirmés també que havien guanyat les eleccions de mig mandat a Arizona. El partit demòcrata ha guanyat el control del Senat dels Estats Units amb 50 anys de diferència després de la victòria de Catherine Cortez Masto, fet que suposa una molt bona notícia per Joe Biden i al mateix temps un cop dur per Donald Trump, que esperava poder triomfar en aquestes legislatives.

La Vanguardia
La Vanguardia

"Marea per la sanitat pública", indica El Periódico amb una imatge de la manifestació sota el lema "Madrid s'aixeca per la Sanitat Pública. Contra el Pla de Destrucció de l'Atenció Primària". Aquest diumenge, famílies, ciutadans i sanitaris van unir les seves veus en una protesta de caràcter purament ciutadà, sense banderes ni ideologies, en defensa d'un “bé comú” com la sanitat. "Ens hi va la vida", van subratllar des de l'organització. El rotatiu també porta una entrevista al president d'ERC, Oriol Junqueras: "Per pactar amb el PSC falta veure el seu compromís en la reforma de la malversació".

El Periódico
El Periódico

La imatge d'El Punt Avui parla per si sola: un ninot d'Isabel Ayuso amb un nas molt llarg (com el de Pinotxo que creix quan diu mentides) i darrere els manifestants clamant per la sanitat pública a Madrid. El titular principal és per als antibiòtics i les conseqüències d'un consum irresponsable: "Empatx d'antibiòtics". El diari català adverteix que durant dècades s'ha fet un consum excessiu d'aquests medicaments i que com a conseqüència han perdut efectivitat. "La resistència als antibiòtics s’ha convertit en una de les principals amenaces per a la salut pública", lamenta.

El Punt Avui
El Punt Avui

Finalment, l'Ara destaca la victòria dels demòcrates al Senat i també la manifestació contra la presidenta madrilenya. Ara bé, el diari català vol recordar l'atemptat mortal que es va produir aquest diumenge al centre d'Istambul. Una forta explosió al centre d’Istanbul ha deixat sis morts i 81 ferits, segons ha anunciat en una compareixença el president de Turquia, Recep Tayyip Erdogan. Quatre de les víctimes han mort a l'acte, mentre les altres dues han mort posteriorment a l'hospital. Les xifres de morts encara podrien augmentar. Els fets han tingut lloc a l’avinguda İstiklal, coneguda com a avinguda de la independència, una de les principals vies turístiques i comercials de la ciutat.

Ara
Ara