El portaveu del PP a l'Assemblea de Madrid, Pedro Muñoz Abrines, ha qualificat de "fracàs" la manifestació d'aquest diumenge a Madrid per la sanitat pública perquè "el 99% dels madrilenys no l'hagin secundat". En declaracions distribuïdes als mitjans, Abrines ha reblat que la líder de Más Madrid en l'àmbit regional, Mónica García, ha dit que "la manifestació seria un èxit si rebia el suport unànime de Madrid, però avui hem vist que el 99% dels madrilenys no l'han secundat". 

La manifestació a la qual Abrines es refereix com a "fracàs" ha estat xifrada en 200.000 persones per la delegació del govern espanyol, i en 670.000 manifestants per part dels convocants. "Aquest plebiscit personal en el qual Mónica García ha volgut convertir això s'ha traduït en un fracàs", ha apuntat el portaveu en la Cambra regional, qui ha agregat que tota l'esquerra ha de deixar d'"entorpir" i començar a fer costat a la Comunitat de Madrid.  A més, ha etzibat que el contingut dels missatges i proclames durant la manifestació "no anaven en defensa de la sanitat sinó que era un atac polític a la Comunitat de Madrid". 

Èxit per als sindicats 

Els sindicats de la Taula Sectorial de Sanitat (CC.OO., UGT, CSIT Unió Professional, Satse i Amyts) han destacat l'èxit de la convocatòria multitudinària que ha tret a milers de madrilenys als carrers de la capital per defensar la sanitat pública i han fet una crida a l'Executiu d'Isabel Díaz Ayuso a reflexionar i atendre aquesta reivindicació del poble madrileny. Des de Amyts, sindicat majoritari entre els metges i convocants de les vagues de facultatius en urgències extrahospitalàries i de metges i pediatres en Atenció Primària, s'ha destacat que aquesta mobilització no és una cosa que l'Executiu d'Isabel Díaz Ayuso "pugui ignorar". "Estem absolutament emocionats i impressionats. Això és molt més gran del que cap havíem imaginat i és clar que la població està amb la Sanitat de tots, que no acceptaran una retallada en la qualitat de l'assistència i això implica no passar per sobre dels Serveis d'Atenció Rural (SAR) i la resta d'urgències d'atenció hospitalària", ha destacat la secretària general d'Amyts, Ángela Hernández.

Amb tot, els convocants de la manifestació, que han xifrat en 670.000 les persones assistents, han advertit que no deixaran que "es refredi" la protesta al carrer amb noves accions si l'Executiu d'Ayuso no canvia de postura. Javier Tabares, un dels portaveus dels convocants, ha subratllat que l'afluència els ha "sobrepassat" i ha recordat que el poble de Madrid els "ha donat un encàrrec per seguir". "Ens sentim com uns manats", ha destacat per a recalcar el mandat de la ciutadania per continuar defensant la Sanitat Pública. La ciutadania ha sortit al carrer per a donar-li "un encàrrec" a la presidenta de la Comunitat de Madrid, i "l'ha de recollir". "Si no agafa la maleta i marxa després de veure això, el que ha de fer és invertir en Sanitat i deixar de donar els diners a la privada", ha resolt.

Lluita per la sanitat pública

Sota el lema 'Madrid s'aixeca per la Sanitat Pública. Contra el Pla de Destrucció de l'Atenció Primària', famílies, ciutadans i sanitaris han unit les seves veus en una protesta de caràcter purament ciutadà, sense banderes ni ideologies, en defensa d'un "bé comú" com la sanitat. "Ens va la vida en això", han subratllat des de l'organització. Entre els assistents, han destacat molts professionals que han alçat la seva veu en contra de la situació que pateix la primera línia assistencial. "S'està devastant la sanitat pública amb les retallades que s'estan duent a terme. En 2003, teníem una sanitat en la qual es podia fer una medicina preventiva en Atenció Primària, però a partir de 2010 van començar les retallades, es van acumular pacients, es van fer llista d'espera i això va fer que se saturés el sistema. Ara la situació és insostenible", ha assenyalat una professional de Medicina Familiar de l'Hospital La Princesa, en declaracions a Europa Press. El secretari de Sanitat d'UGT Serveis Públics de Madrid, Julián Ordóñez, ha recalcat que la manifestació "ha estat impressionant". "Els madrilenys una vegada més demostren on estan les seves prioritats", ha subratllat.