L'enfrontament entre Isabel Díaz Ayuso i Félix Bolaños, en el marc de la celebració del Dos de Maig a Madrid, encara porta cua. La presidenta de la Comunitat de Madrid ha justificat que els serveis de protocol del seu govern no deixessin pujar el ministre de la presidència a la tribuna de la desfilada militar que se celebra en el dia regional de la Comunitat de Madrid, tot i que sí que hi va assistir el líder del PP, Alberto Núñez Feijóo. En una entrevista aquest dimecres a la Cadena SER, Ayuso ha acusat Bolaños de "buscar la provocació" presentant-se en un acte on no hi estava convidat "desatenent el protocol" i intentar de totes les maneres "rebentar" l'acte. Ayuso ha explicat que "al senyor Bolaños li vam dir amablement que no estava convidat, i hi va anar en qualitat de provocació sabent que no estava convidat". 

Ayuso ha fet aquestes manifestacions després que aquest dimarts els serveis de protocol de la Comunitat van impedir físicament a Bolaños pujar a la tribuna d'autoritats tallant-li el pas. El ministre de la Presidència havia pogut assistir a l'acte institucional del dia de la Comunitat, però no a la desfilada militar, on la representació del govern espanyol va quedar en mans de la ministra de Defensa, Margarita Robles. La Comunitat de Madrid ja havia advertit a Bolaños que no estava convidat a l'acte. Al·legant que havia convidat la ministra de Defensa i també la ministra de Política Territorial, Isabel Rodríguez, que va declinar la seva assistència en favor del ministre de Relacions Institucionals. A la tribuna, a més de Robles, hi havia el líder del PP, Alberto Núñez Feijóo.

Crítiques al govern espanyol

Ayuso ha assenyalat que "cada casa té les seves normes". En aquest sentit, ha assegurat que entendria perfectament que un govern independentista vetés la presència de ministres del govern espanyol en actes organitzats a la seva comunitat. Els governs autonòmics "tenen legitimitat" per cursar les invitacions que considerin i el govern espanyol "no pot imposar les coses", ha assenyalat.  "Ens estem acostumant a coses que no són normals", ha dit, perquè "Espanya té contrapesos, diverses administracions" i el govern espanyol "no pot fer ni anar on li ve de gust". Ha insistit a acusar Bolaños de "venir a provocar i crear mal ambient". A més, ha criticat que "ens exigeix que hàgim de rendir-nos i ni tan sols ser escoltats, i no atendre ni al protocol ni a les invitacions que nosaltres considerem". 

"No és un dia per a ministres, és un dia per al govern de la Comunitat de Madrid", ha subratllat Díaz Ayuso, que ha culpat al govern espanyol que el Dos de Maig s'hagi vist "entelat per aquesta història". La presidenta madrilenya ha justificat que Robles "està per davant" del ministre de Presidència, i el decret al qual al·ludeix el govern espanyol i només s'aplica "quan algú està convidat". Molt empipada ha insistit a frenar l'envestida del govern espanyol i ha advertit que "el govern espanyol no és una clau mestra que obre totes les habitacions d'un hotel". La candidata del PP a la reelecció ha apuntat que Bolaños tenia intenció "d'imposar-se a la presidència de la Comunitat de Madrid". 

La dirigent popular ha recordat que no té cap obligació de convidar a ministres, però ho fa perquè "li sembla bé". En aquest punt, s'ha qüestionat, que on queda la seva "voluntat com a presidenta autonòmica" per decidir qui convida i qui no als actes que organitza la Comunitat de Madrid. "No tot és el govern espanyol, no tot és Sánchez", ha reblat, tot i que, ha recordat que l'any passat va convidar el mateix Pedro Sánchez, però "no va voler venir", i va ser Bolaños qui va anar en la seva representació.