És d'ús exclusiu per a vianants i hi va entrar amb el cotxe a tot gas. L'envestida de les 2.500 creus grogues ahir a la plaça Major de Vic està castigada amb la retirada del carnet entre un i sis anys, segons l'article 380.1 del Codi Penal. Tal com sustenta la llei, "el que conduís un vehicle de motor o ciclomotor amb temeritat manifesta i posés en perill la vida o la integritat de les persones serà castigat amb penes de presó de sis mesos a dos anys i privació del dret a conduir vehicles a motor i ciclomotors per temps superior aun any i fins a sis".

Així ho ha recordat l'advocat d'Oriol Junqueras i de Raül Romeva, Andreu Van den Eynde, que ha deixat anar amb ironia a Twitter el següent: "Entenc que la fiscalia s'ocuparà d'assegurar que sigui així". El cotxe de l'autor de l'agressió hauria de ser comissat i podria ser destinat a ús comunitari.

De fet, l'alcaldessa de Vic, Anna Erra, ja va avisar ahir que un cop es tanqui l'atestat policial, l'Ajuntament de la capital osonenca denunciarà el conductor per, probablement, un delicte d’odi i conducció temerària amb l’agreujant d’altercat social.

El president de la Generalitat, Quim Torra, també va avisar que el Govern prendrà mesures contra l'agressor de Vic i va assegurar que "anirà fins al final".