El conductor que aquest diumenge va envestir les 2.500 creus grogues que s'hi havien plantat per reivindicar la llibertat dels presos polítics i el retorn dels exiliats ha estat localitzat i citat a declarar per la Guàrdia Urbana. 

La notícia l'ha fet pública l'alcaldessa de Vic, Anna Erra, en una piulada aquesta passada nit. Al missatge la batlle agraeix la feina a la Guàrdia Urbana i a "tothom qui ha facilitat informació i donat mostres de suport".

Un cop es tanqui l’atestat policial, l’Ajuntament de Vic ha confirmat que denunciarà el conductor, probablement per un delicte d’odi i conducció temerària amb l’agreujant d’altercat social.

Per la seva banda, el conseller d'Interior, Miquel Buch, s'havia ofert a l'alcaldessa Anna Erra per si era necessària la participació dels mossos per trobar el presumpte autor dels fets, però no ha estat necessari, ja que ho han resolt els agents de la Guàrdia Urbana.

Més tard, en una roda de premsa, l'alcaldessa ha qualificat d'"aïllat i espontani" l'entrada del vehicle a la plaça. Erra ha desvinculat aquest fet de qualsevol moviment polític i ha assegurat que l'home no militava en cap formació.

Segons la Guàrdia Urbana, tot i que el presumpte autor (un veí de Vic de 51 anys) s'ha personat aquest dilluns al matí davant la policia, no ha volgut declarar.