El monument que homenatja Lluís Companys a Lleida ha tornat a ser l'objectiu d'uns atacs feixistes. Coincidint amb els 45 anys de la mort del dictador Francisco Franco, uns desconeguts han fet pintades de caràcter feixista al bust del president de la Generalitat afusellat pel franquisme.

Les pintades han aparegut aquest divendres al matí i s'hi podia llegir "rojo de mierda" i la data del 20-N pel dia de la mort del dictador. Uns metres enllà, a la façana del local social de l'Escorxador, també s'han fet pintades amb el mateix caire on es podia llegir "rojos de mierda", "putos comunistas", "rojos perros judios" i també una esvàstica i el símbol de les SS.

La Guàrdia Urbana de Lleida ha donat l'alerta de les pintades i els serveis de neteja municipals han netejat les pintades al llarg del matí per no deixar cap rastre.

Per la seva banda, l'alcalde de la ciutat, Miquel Pueyo, ha condemnat l'acte de caràcter feixista. "L'odi i la intolerància no tenen lloc a la nostra ciutat. No ens cansarem de condemnar fets i accions com aquestes", ha escrit en una piulada on també ha compartit la imatge del bust un cop net.