El monument dedicat a Lluís Companys situat davant del Teatre de l'Escoxador de Lleida ha aparegut aquest 12 d'octubre amb un cartell amb els colors de la bandera espanyola i de la senyera on s'hi podia llegir 'Companys Genocida 8.500 assassinats'.

Els autors de l'acció també han enganxat un adhesiu amb la bandera espanyola i el lema 'Estimem Espanya', segons es pot veure en la imatge publicada per Vox Lleida a les xarxes socials. El cartell i l'adhesiu, però, ja han estat retirats.

vandalisme estàtua Companys Lleida 12 octubre   ACN

Així ha quedat el bust del president Companys després de l'atac d'aquesta nit / ACN

El monument ha patit en els darrers anys diferents actes vandàlics com ara pintades i, fins i tot, en dues ocasions es van endur el bust de qui va ser president de la Generalitat que presideix l'escultura, però posteriorment va ser recuperat i recol·locat al seu lloc.

El pont de Besalú

Vox no ha reivindicat la destrossa però sí que l'ha compartida a les seves xarxes socials mostrant orgull del que han fet els vàndals. El que sí que ha reivindicat és la pancarta amb els colors de la bandera espanyola de grans dimensions al pont medieval de Besalú (Garrotxa) amb motiu de la celebració del 12 d'octubre.

S'hi podia llegir 'Espanya sempre'. L'acte ha comptat amb una quarantena de militants de Vox Girona, entre els quals hi havia el president de la demarcació, Alberto Tarradas, i de la gestora a Girona, Ignasi Mulleras.

Pont de besalú bandera espanyola 12 O ACN

Imatge de la bandera gegant que Vox ha desplegat a Besalú / ACN

Segons un comunicat, l'acte ha reivindicat la celebració d'aquest dia amb els veïns de Besalú, "un municipi segrestat pel separatisme més radical". Tot seguit s'han desplaçat en direcció a Barcelona on s'ha fet una ofrena floral al monument de Colom.

Inicialment, Vox Girona tenia previst passejar-se amb vehicles i banderes espanyoles per la ciutat com ha fet a altres localitats. Al final, però, han optat per desplegar la pancarta a Besalú.