L'Assemblea ha anunciat aquest divendres que celebrarà els seus propers plenaris del Secretariat Nacional a València i Perpinyà, amb el clar objectiu de reforçar la seva presència arreu dels Països Catalans.

A més, l'Assemblea també ha confirmat que participarà a la mobilització organitzada per la Comissió 9 d'octubre, a les 18h a la plaça Sant Agustí de València, amb motiu de la Diada del País Valencià. Ho farà acompanyada de Decidim, organització sobiranista del País Valencià que va coorganitzar la marxa que sortia de Vinaròs el passat 2 d'octubre.

Marxa Vinaròs ANC

Marxa celebrada el passat 2-O des de Vinaròs fins a Sant Carles de la Ràpita / Foto: Assemblea

"Seguint amb el fil de les mobilitzacions de l'1, 2 i 3 d'octubre, l'Assemblea vol incidir en la tasca de reivindicar el conjunt dels Països Catalans. Per aquest motiu, els dos propers plenaris se celebraran al País Valencià i a la Catalunya Nord. Aquestes trobades dels secretaris i secretàries nacionals es fan un cop al mes", ha informat l'entitat a través d'un comunicat.

"La confederació dels Països Catalans"

"Amb la seva participació, l'Assemblea vol fer valdre que és necessària la col·laboració conjunta de la societat civil organitzada i de les diferents entitats d'arreu dels Països Catalans per tal d'assolir l'alliberament nacional i social de Catalunya, el País Valencià i les Illes Balears", ha reivindicat.

Així doncs, l'Assemblea ha instat a "lluitar per defensar la unitat lingüística i cultural, així com la seva diversitat". Per a l'entitat "és imprescindible treballar en la conscienciació, normalització i promoció de la llengua catalana". "Només si es treballa conjuntament serà possible avançar cap a una major sobirania a cada territori amb l'alliberament dels pobles i la consecució d'un projecte polític comú: la confederació dels Països Catalans", ha alertat.

ELISENDA PALUZIE CATALUNYA NORD ILLA ACTO ANC 1 OCTUBRE

Elisenda Paluzie, a l'acte de la Catalunya Nord el passat 1-O / Foto: Assemblea

A més de l'esmentada marxa que sortia de Vinaròs, l'ANC ja va celebrar el passat 1-O un acte al municipi d'Illa, a la Catalunya Nord, per reivindicar el paper que va jugar aquesta part del país en l'operació urnes. A l'acte, tant la presidenta de l'entitat, Elisenda Paluzie, com el president d'Òmnium, Jordi Cuixart, com el de l'AMI, Jordi Gaseni, i el mateix president a l'exili, Carles Puigdemont, van agrair als nord-catalans la seva tasca de protegir les urnes de la policia espanyola fins al dia del referèndum.

 

Imatge principal: acte celebrat al municipi d'Illa, a la Catalunya Nord, el passat 1-O / Foto: Assemblea