Com era d'esperar, el sainet muntat per la presidenta de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, acabarà als tribunals. La Mesa de la Diputació Permanent de l'Assemblea de Madrid (TSJM) s'ha reunit d'urgència aquest dijous, i tot i donar per feta la seva dissolució, ha acordat presentar un recurs davant del Tribunal Superior de Justícia de Madrid perquè resolgui sobre la validesa de la convocatòria d'eleccions, vist que prèvia a la seva publicació al BOCM (Butlletí Oficial de la Comunitat de Madrid) es van registrar dues mocions de censura, del PSOE i de Más Madrid.

L'Assemblea de Madrid, presidida per Juan Trinidad (Ciutadans),  es dona així definitivament per dissolta i suspèn tota la seva activitat parlamentària a l'espera de la decisió judicial.

Cautelaríssimes

La Mesa de la Diputació Permanent s'adreça al TSJM perquè resolgui si el decret de dissolució de l'Assemblea firmat per Díaz-Ayuso, i en conseqüència l'avançament electoral, és vàlid. El recurs inclourà la petició de mesures cautelaríssimes per aturar la convocatòria electoral, prevista per al 4 de maig, el resultat de la qual s'haurà de conèixer abans de 48 hores.

S'obre doncs un capítol del sainet madrileny després que ahir dimecres, un cop trencat l'acord de govern del PP i Ciutadans a Múrcia, la presidenta de Madrid avancés les eleccions i destituís a tots els membres del seu govern de Ciutadans. La presentació de les mocions de censura del PSOE i de la Más Madrid, que buscaven aturar la convocatòria electoral, han aconseguit per ara que siguin els tribunals que hagin de dirimir sobre la legalitat de la convocatòria.

Rebel·lia de l'Assemblea

Des del PP es va considerar un acte de rebel·lia que la Mesa de l'Assemblea acceptés ahir les dues mocions de censura tot sabent que Díaz Ayuso ja havia anunciat l'avançament electoral. La qüestió és dirimir quan té validesa la convocatòria, 

La discussió se centra en quan es considera vàlida la convocatòria electoral, si des del moment que se signa el decret, com defensa el PP, o quan surt publicat al Butlletí Oficial. No ha estat fins aquesta mitjanit que el BOCM ha publicat fins a set decrets arran de la dissolució de l'Assemblea, la convocatòria d'eleccions anticipades i la reorganització de l'Executiu. 

 

Foto principal. Isabel Díaz Ayuso després d'anunciar l'avançament electoral / Efe