L'Assemblea Nacional Catalana ha decidit canviar la ubicació de l'escenari on té previst fer el seu acte polític per a la Diada. Ha decidit realitzar-lo davant de l'Estació de França, en lloc de fer-ho al passeig dels Til·lers, just davant del Parc de la Ciutadella.

L'entitat ha explicat que el canvi obeeix a la "responsabilitat de poder garantir la seguretat de tots els participants davant l'increment de l'assistència prevista". "A més, l'amplada de les portes d'accés dificultarien una entrada ordenada. Tanmateix, la Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona es comprometen a mantenir obert el parc de la Ciutadella per a tothom qui vulgui un cop hagi acabat la manifestació", han assegurat.

Així doncs, i segons l'organització, els manifestants seran lliures d'accedir al parc, on es troba el Parlament de Catalunya, tal com ha passat en altres jornades marcades per l'independentisme com altres 11-S i els aniversaris de l'1-O

L'entitat també ha confirmat que es manté el recorregut previst i que la manifestació serà en moviment. La mobilització començarà a la plaça Urquinaona a les 17.14h, baixarà per Via Laietana, girarà pel passeig d'Isabel II i continuarà per l'avinguda Marquès de l'Argentera fins a l'estació de França, a les portes del parc de la Ciutadella, on es farà l'acte polític.

Així doncs, està previst que aquest punt sigui l’epicentre de la Diada d’enguany. A l'escenari hi haurà discursos polítics per part de representants de la mateixa ANC, Òmnium Cultural i l’Associació de Municipis per la Independència. L'acte, segons s'ha calculat, acabarà a les 19.30h. 

Crida Patriòtica i Black Bloc

Aquest canvi fa que l'acte l'Assemblea coincideixi amb dos grups més, tot i que no a la mateixa hora. Per una banda, hi ha un acte de la Crida Patriòtica, plataforma impulsada pel Front Nacional de Catalunya, que ha convocat a les 17h a Pla de Palau sota el lema 'Concentració per l'Estat català'. L'altra serà una mica més tard, a les 20h, també a Pla de Palau, i ha estat convocada pel Black Bloc Catalunya, un moviment format per grups antisistema que s'inspiren en els moviments de guerrilla urbana que han anat apareixent arreu del món des de la dècada dels 80.

Per altra banda, Donec Perficiam, la plataforma unilateralista creada per exsecretaris nacionals de l'Assemblea, ha convocat una protesta alternativa a les 16:30h a la plaça de l'Àngel de Barcelona (Via Laietana). 

 

Imatge principal: manifestació de l'Assemblea a la Diada 2019 / Foto: ACN