Nou atac contra l'esquerra independentista. El Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans, el partit Poble Lliure i La Forja han denunciat aquest dijous assalts a les seves seus. Tal com han explicat en comunicats a la xarxa social Twitter, algú hauria entrat per la força als locals de les entitats un vespre d'aquesta setmana per "escorcollar-les". En el cas del SEPC, asseguren que la van "regirar de dalt a baix" fins a deixar-la en "un estat lamentable". Encara que des del sindicat han pogut constatar que no s'ha tractat d'un robatori perquè no s'han endut res, creuen fermament que l'incident està relacionat amb la persecució i vigilància per part del ministeri d'Interior que fa mesos que denuncien, i que es va materialitzar amb el descobriment de la infiltració d'un agent del Cos Nacional de Policia al SEPC i l'entorn de l'esquerra independentista. "No ens deixarem intimidar per aquest nou capítol que colpeja la nostra organització", han reafirmat en el comunicat.

"No és un atac aïllat, és un intent d'amenaça"

Per al SEPC, el d'aquesta setmana no és un intent de robatori o un "atac aïllat", sinó que forma part d'una campanya per sembrar la por entre el col·lectiu després que es constatés la infiltració de la policia espanyola en el moviment independentista. "És un intent d'amenaça, de fer-nos por", ha assegurat l'entitat per xarxes socials. Segons han relatat ells mateixos, els fets van tenir lloc durant un vespre d'aquesta setmana, quan algú "va obrir la reixa, va trencar un vidre de la porta i hi va accedir" per regirar-la, "deixant de potes enlaire calaixos i armaris". En el mateix missatge, indiquen que "també van esbotzar el pany d'una porta que dona accés intern a un segon local de la Forja i Poble Lliure que també van escorcollar barroerament".

Destrosses i cap robatori

Segons el comunicat, l'edifici no va patir cap robatori, perquè després d'uns quants dies van poder constatar que els intrusos no van endur-se res. La seu, però, "presenta un estat lamentable i s'han hagut de refer portes i panys", han lamentat. Malgrat l'atac, les entitats no se senten intimidades, tot i que sí que han especulat sobre qui pot haver-hi darrere: "Hem estat al punt de mira de la repressió de l'Estat", han assegurat, i han recordat la infiltració d'un agent de les autoritats espanyoles. Des de Poble Lliure, coincideixen en el fet que "l'assetjament per part de les forces d'ocupació ha estat una constant", i alerten que "els seguiments i les infiltracions han anat en augment en contra del nostre espai polític i el conjunt del moviment independentista". "Intenten atemorir-nos, però no podran amb nosaltres!", han etzibat des de La Forja.