La fiscalia de Múrcia ha arxivat la denúncia d'una associació d'advocats catalans contra agents de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional desplaçats a Catalunya en els dies del referèndum de l'1 d'octubre del 2017 que van acceptar una invitació hotelera per passar unes vacances en aquella regió com a 'premi'. L'associació assegurava que superaven els dos centenars.

El fiscal superior de la comunitat, José Luis Díaz Manzanera, ha dit en l'acte d'obertura de l'any judicial que "les forces policials són un baluard fonamental en el respecte del nostre estat de dret, de la seguretat pública i del manteniment de la integritat territorial d'Espanya".

"Aquella denúncia intentava disfressar el que va ser una actuació legítima dels agents en una part del territori nacional per evitar el trencament de l'article 2 de la Constitució sota l'aparença d'un suposat suborn". I ha afegit que "va ser dirigida també fins i tot contra els qui es van prestar a retre'ls homenatge", en referència a la invitació de la patronal hostalera a passar uns dies de vacances a la regió de Múrcia.

Ha mostrat el seu reconeixement "a la labor encomiable en pro de la legalitat de les forces i cossos de seguretat pública d'aquest país i d'aquesta regió, així com dels professionals de la justícia que estan immersos en la complicada missió de defensar amb la llei la unitat del territori espanyol".

La denúncia arxivada va sol·licitar l'abril passat que es practiquessin les diligències oportunes per identificar els agents que es van beneficiar de l'oferiment, ja que podrien haver incorregut en un delicte de suborn.