Bones notícies per a Pablo Hasél. Un jutjat de Manacor ha arxivat la causa contra el raper per unes destrosses a la caserna de la Guàrdia Civil a Sineu, a Mallorca. Segons avança aquest dimarts el Diario de Mallorca, el cas que es va iniciar arran d'una querella presentada per Actúa Balears —embrió de Vox—, acusaven Hasél d'un delicte d'odi per haver incitat els atacs contra la Guàrdia Civil en un concert només unes hores abans a Felanitx, el 12 d'octubre de 2019. El jutge ha desvinculat el cantant amb els incidents, malgrat que reconeix que els danys causats a la caserna "són constitutius d'infracció penal, no existeixen motius suficients per atribuir la seva perpetració a cap persona".

Proclames contra "l'Estat feixista"

Pablo Hasél, que compleix condemna a la presó de Ponent des de febrer de 2021, i on haurà d'estar, en principi, fins al gener de 2026, va fer un concert a Felanitx el 12 d'octubre de 2019, dia de la Hispanitat. En la denúncia es detallava que durant la seva actuació va cremar una bandera espanyola i va llançar proclames "contra l'Estat feixista", però, en canvi, no es feia cap referència a la Guàrdia Civil. Tanmateix, la Fiscalia va fer cas dels arguments del grup ultradretà i va considerar que Hasél amb les seves paraules va provocar els "actes violents" contra la caserna de la Guàrdia Civil a Sineu que es van produir aquella mateixa matinada. Les destrosses van ser principalment contra el mobiliari i els cotxes del cos policial. 

Finalment, la Fiscalia va acusar Hasél d'un delicte d'odi. El raper va comparèixer el maig de 2021 davant el jutjat de Manacor, tot i que es va acollir al seu dret a no declarar. La decisió ha acordat el sobreseïment del cas, i ha desvinculat el raper dels danys de la caserna. Segons informa el citat diari, ni el grup Actúa Balears, ni la Fiscalia han recorregut la decisió. 

Hasél es querella contra el conseller Elena 

Fa només uns dies, Pablo Hasél tornava a situar-se davant en el focus, després que els seus advocats anunciessin que presentaran una querella contra el conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, per l'acompanyament dels Mossos quan ha de rebre atenció mèdica. El raper fa més de sis mesos que arrossega problemes estomacals i ha denunciat reiteradament la vulneració del seu dret a la intimitat en les revisions mèdiques. En una concentració davant el Palau de la Generalitat, diferents associacions van exigir als departaments d'Interior i Justícia "que deixin de passar-se la pilota" i "compleixin amb el Reglament penitenciari i la Llei General sanitària". Al seu torn, l'advocada del raper, Alejandra Matamoros, va anunciar que Hasél no es presentarà a la pròxima revisió a l'Hospital de Terrassa perquè no se li garanteix el dret a la intimitat.

El raper va denunciar que durant la primera colonoscòpia els Mossos el van tenir "emmanillat" i no li van permetre "estar sol" amb els cossos mèdics. Segons Josep Bustos, portaveu de la Plataforma antirepressiva de Ponent, ERC es va comprometre al fet que Hasél tingués una segona prova "en condicions", però els Mossos van insistir que "no el deixarien sol ni un minut". Per aquest motiu, el raper es va tornar a negar a fer la prova.