Pablo Hasél es querellarà contra el conseller Joan Ignasi Elena, per l'acompanyament dels Mossos d'Esquadra quan ha de rebre atenció mèdica. I és que fa més de sis mesos que el raper lleidatà té problemes estomacals i ha denunciat reiteradament la vulneració del seu dret a intimitat en les revisions mèdiques. En una concentració davant de la Generalitat, diferents associacions han exigit als departaments d'Interior i Justícia "que deixin de passar-se la pilota" i "compleixin amb el reglament penitenciari i la Llei General sanitària".

A la concentració s'hi han deixat veure diferents representants del món polític i cultural, com l'eurodiputada Clara Ponsatí, l'actor Joel Joan, el cantant Gerard Quintana o la presidenta de l'ANC, Dolors Feliu, i han exhibit cartells amb lema "ERC carcellers!". És així com l'advocada d'Hasél, Alejandra Matamoros, ha carregat contra els republicans i ha lamentat que el Govern actuï així, ja que "és un partit suposadament sensible amb les condicions dels presos". "ERC són els pitjors carcellers i hi ha un deliberat desistiment de funcions", s'ha queixat l'advocada. 

Clara Ponsati, concentracio Pablo Hasel / ACN
Clara Ponsatí a la concentració de suport a Pablo Hasél / ACN

Les males condicions de Pablo Hasél

En la mateixa línia s'ha manifestat el portaveu de la Plataforma antirepressiva de Ponent, Josep Bustos, que ha responsabilitzat l'executiu català de "l'empitjorament de salut" del raper — que encara no s'ha realitzat les proves mèdiques necessàries per tractar els seus problemes estomacals. La cosa és que Hasél va denunciar que durant la primera colonoscòpia els Mossos el van tenir "emmanillat" i no li van permetre estar sol amb els cossos mèdics. Bustos ha explicat que ERC es va comprometre al fet que el raper tingués una segona prova "en condicions", però la policia va insistir que "no el deixarien sol ni un minut". És per aquest motiu que Hasél es va tornar a negar a fer la prova. Ara, Matamoros ha reiterat que el raper tampoc no es presentarà a la pròxima revisió a l'Hospital de Terrassa perquè no se li garanteix el dret a la intimitat.

L'advocada també ha explicat que van interposar una queixa a l'Audiència Nacional per demanar informació sobre la situació, de manera que l'òrgan judicial va requerir explicacions fins a dues ocasions en els darrers mesos al centre penitenciari de Ponent. Però les autoritats "no s'han dignat a respondre". Així, Matamoros ha insistit a denunciar les males condicions en els que viuen els presos del centre: conviuen amb "brutícia, deficiències en l'alimentació i plagues de xinxes i rates", que poden haver estat un causant de l'estat de salut de Hasél.

 

Imatge principal: l'advocada de Pablo Hasél, Alejandra Matamoros, a la concentració davant de la Generalitat / ACN