La consellera de la Presidència, Elsa Artadi, ha insistit en la necessitat d'una taula de diàleg amb l'Estat que inclogui el PSOE i Podemos. Ho ha dit en una entrevista a Catalunya Ràdio després de la reunió que ella i el vicepresident Pere Aragonès van tenir amb la ministra Carmen Calvo aquest dijous a Madrid. 

"La taula de partits ens la imaginem com una taula de partits a nivell estatal que inclogui el PSOE i també Podemos, perquè entenem que juga un paper clau. La taula de diàleg entre partits catalans ja existeix i no la duplicarem", ha subratllat Artadi després d'apuntar que tan bon punt va acabar la reunió "ja vam veure que hi havia discrepàncies" amb el tema de la taula. La consellera ha explicat que el govern de Pedro Sánchez insisteix en que cal que hi hagi una taula de partits catalans i ella li recorda que "això ja existeix".

A la trobada d'ahir es va acordar que fa falta un espai de diàleg però, tal i com ha volgut deixar clar Artadi durant l'entrevista, tenen versions diferents d'aquest diàleg, per això les dues parts es tornaran a reunir la setmana vinent a Barcelona.

El PSOE extremeny i el 155

Aquest dijous l'Assemblea d'Extremadura va aprovar una proposta que defensa l'aplicació de l'article 155 a Catalunya. La iniciativa presentada pel PP va rebre el suport de Ciutadans i del PSOE extremeny, cosa que suposa un desafiament directe dels socialistes a Sánchez.

La titular de Presidència s'ha preguntat que en pensa l'executiu del PSOE d'aquesta proposta i, de la mateixa manera, que n'opina el PSC. Segons Artadi, el PSOE viu "una lluita interna". 

En la mateixa línia, la consellera ha advertit que "ara que ve la tramitació dels pressupostos, unes declaracions així no ajuden" (el govern espanyol pressiona els partits independentistes perquè els ajudin a aprovar els Pressupostos Generals de l'Estat).

"Calvo va dir que les detencions de Girona les va ordenar un jutjat"

Les detencions d'aquest dimecres a les comarques gironines van ser el primer tema que Artadi i Aragonès van abordar amb la ministra Calvo i aquesta els va dir que el govern espanyol no hi tenia res a veure i que "l'ordre venia d'un jutjat".

De fet, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va enviar un comunicat el mateix dimecres assegurant que les detencions no les havia ordenat un jutjat sinó que eren detencions policials.