"S'ha d'ampliar la base. Molt respecte cap a les reflexions de Joan Tardà però no comparteixo que amb qui s'hagi de fer ponts sigui Miquel Iceta que és còmplice del 155, amb qui sí s'ha de parlar és amb els votants socialistes". Això és el que opina la portaveu i diputada de Junts per Catalunya, Elsa Artadi, sobre el que va escriure aquest diumenge el portaveu d'ERC al Congrés dels Diputats: "El republicanisme ha de convergir amb les forces polítiques que també defensen el referèndum vinculant, liderades per Xavier Domènech, i ha de reconstruir ponts d'entesa amb el socialisme català, el PSC de Miquel Iceta".

Artadi ha acusat el primer secretari socialista de "mentir quan diu que el president sabia que aixecarien el 155 si hi havia eleccions", i ha tornat a insistir en que "els ponts no han de ser amb Iceta però si amb molts votants que sempre són a prop dels grans pactes".

Un altre dels temes principals que ha tractat Artadi, que aquest matí ha participat en una entrevista a El matí de Catalunya Ràdio, ha estat l'abstenció de la CUP en cas que es decideixi investir Jordi Sànchez. Els cupaires ho van decidir dissabte al matí amb un ampli consens al Consell Polític en el moment que el president Puigdemont va decidir retirar-se provisionalment. Elsa Artadi ha posat en dubte aquesta abstenció indicant que ja es veuria "si d'aquí al dia del ple els vots de la CUP segueixen sent una abstenció".

La portaveu ha subratllat que qualsevol acord al qual s'arribi ha d'incloure tant ERC com la CUP, i ha matisat que "Puigdemont vol un acord amb la CUP", ja que en aquests moments considera que tornar a repetir les eleccions no seria l'escenari ideal. "La nostra voluntat és fer un acord que inclogui la CUP", ha insistit, al mateix temps que ha explicat que els cupaires "demanen més detalls de com ho implementarem i això és el que vam fer divendres".

Durant l'entrevista, i recordant que Joan Tardà també va demanar més diàleg amb els comuns, Artadi ha admès que de moment no s'ha treballat amb Xavier Domènech "perquè la victòria del 21-D és dels independentistes i aquesta és la via que s'ha de seguir". 

Tornant a l'abstenció de la CUP a l'expresident de l'Assemblea Nacional Catalana, la diputada de JuntsxCat ha volgut deixar clar que "la CUP no està contra la persona de Sànchez, el que passa és que no volen res que no sigui Puigdemont", és per això que ha assegurat que l'aproximació amb la resta de partits independentistes "no ha de ser de negociació, ha de ser d'acord".

Per la seva banda, Elsa Artadi no ha volgut deixar de donar suport a Jordi Sànchez: "No és casual que ell sigui el número 2 de la llista de JuntsxCat, representa molt bé el sentit del partit perquè ve del món civil però sempre ha estat molt posat i preparat per la política". Si més no, ha lamentat que en el cas que s'investís Sànchez faltaria veure si l'Estat espanyol el deixa exercir amb plenitud.

Sembla que els partits independentistes no s'acaben d'entendre entre ells per desbloquejar la investidura, però Artadi ha enviat un missatge de tranquil·litat: "Tenim temps i voluntat, treballem junts, trobem un acord de legislatura que vagi bé a la CUP". 

Elsa Artadi ha aprofitat per donar compte de la necessitat d'ampliar la base "i convèncer més gent que la independència és bona", una tasca que a vegades és complicada, ja que "no és gens agradable la cultura de la por i el terror que imposen a la política i a la societat, això a vegades ens fa pensar si el que fem és perillós".

Finalment ha deixat clar que cap euro públic s'està destinant a suportar l'estructura de Brussel·les, on hi ha exiliats Carles Puigdemont, Toni Comín, Meritxell Serret, Clara Ponsatí i Lluís Puig. "Seria impossible: hi ha el 155 i des de fa temps que estem intervinguts econòmicament", ha conclòs.