Inés Arrimadas ha tornat de la baixa per maternitat del seu segon fill amb una discreció absoluta. Sembla que els seus companys de partit, Ciudadanos, no l'han trobat a faltar durant aquestes setmanes del permís i, fins i tot, que tampoc la volen promocionar. Dilluns es va celebrar una trobada de la junta executiva del partit taronja que es reuneix una vegada al mes i, en aquest cas, va ser per via telemàtica.

A diferència d'altres ocasions, tampoc es va difondre la trobada als mitjans de comunicació, es va suprimir la roda de premsa i també s'ha amagat a la militància. En aquesta reunió hi ha 36 alts càrrecs del partit i van prioritzar la reunió del comitè executiu de Ciutadans a Andalusia, presidida per Juan Marín, a Màlaga.

Invisible a les xarxes

Però això no és tot. També a les xarxes socials, Arrimadas sembla una política independent de Ciutadans. El perfil oficial del partit no publica pràcticament ni una imatge, un vídeo o una declaració escrita d'Arrimadas des de fa setmanes. En canvi, ha guanyat pes la fotografia d'Edmundo Bal, vicesecretari general i portaveu, que després del fracàs a les eleccions madrilenyes vol agafar el protagonisme que en aquesta autonomia no va tenir. L'explicació d'aquest contrast no ve motivat per la baixa maternal d'Arrimadas.

De fet, aquesta ha seguit activa a les xarxes on també ha felicitat el triomf a la primera volta de l'actual president francès, Emmanuel Macron. A la vegada, ni aquest tuit ha estat compartit pel perfil oficial de Ciutadans. Des de l'1 de març, quan Arrimadas va comunicar que havia estat mare d'un nen anomenat Marc, els taronges s'han limitat a piular únicament un vídeo de l'encara líder denunciant la guerra a Ucraïna. Sobre qüestions de l'Estat espanyol o els nous reptes que se li plantegen a partir d'ara, res de res.

"No sembla la Inés que vam construir"

L'aposta que Ciutadans farà d'Arrimadas a partir d'ara s'haurà de concretar en els propers dies. Tot indica que la seva primera aparició pública serà aquest dissabte a Barcelona per celebrar el dia de Sant Jordi. Aquests informacions, coincideixen amb el que expliquen fonts internes del partit al diari The Objective. Segons aquestes, la direcció "troba a faltar propostes per intentar sortir del delicat moment que viu la formació taronja". I afegeixen: "Som conscients que passem per una etapa complicada, però no podem abaixar els braços i rendir-nos. La gent marxa per absència d'estímuls. Falta un rumb clar". I un missatge final demolidor: "La mateixa Inés no sembla la persona que vam construir, valenta i lluitadora. No la veig lluitant per un o dos diputats i després passant al Grup Mixt".

El seu marit també busca el seu lloc

La caiguda en picat de l'èxit d'Arrimadas coincideix amb els canvis professionals del seu marit, Xavier Cima. De ser fitxat per una consultoria de renom madrilenya, Kreab, a haver-se de buscar la vida creant una empresa pròpia de zero on, de moment, tan sols hi figura ell mateix. Es tracta de Year One Partners que es defineix com un espai d'assessoria i serveis empresarials a nivell internacional ubicat a Madrid, tot i que no s'especifica el lloc físic ni encara té pàgina web. La seva darrera etapa laboral la va tancar el desembre de 2021. Aquests tres mesos l'han servit per fer néixer aquesta empresa on és a la vegada, fundador i CEO.  Tot l'entorn o exentorn del partit de Ciutadans, no està de sort.