La presidenta de Ciutadans, Inés Arrimadas, ha afirmat que, després de la reunió que va mantenir l'Executiva nacional del partit aquest dilluns, en la que es va analitzar el fracàs del partit en les eleccions catalanes, se sent "més reforçada que mai" per continuar en el càrrec i continuar implantant el projecte que va iniciar fa un any quan va accedir a la presidència.

"Em sento amb el suport del partit", ha declarat Arrimadas aquest dimarts en roda de premsa a la seu de Ciutadans després d'una trobada del Comitè Permanent. En aquest sentit, ha assegurat que després de la reunió de dilluns -en la qual diversos dirigents van reclamar canvis a la cúpula del partit pel resultat del 14 de febrer a Catalunya- se sent "més reforçada que mai, amb més forces i amb més convenciment per tirar per endavant". Segons ha explicat, "tots" els de l'Executiva estan d'acord en què "el partit ha de continuar treballant i implementant el projecte" iniciat fa un any, quan va ser elegida com a presidenta en les primàries i va succeir en el càrrec Albert Rivera. I una altra "conclusió generalitzada", ha indicat, és que en Ciutadans cal continuar sumant i que "no és un problema de què sobre gent".

 

Respecte al 14-F, la líder de la formació taronja ha insistit que el principal error que creu que han comès per perdre més de 950.000 vots respecte als comicis de 2017 i baixar de 36 escons en el Parlament a sis és que no han sabut "tornar a il·lusionar" als electors que els van donar la victòria fa tres anys, una situació que s'ha proposat de solucionar.

Arrimadas ja va dir dilluns al matí en una entrevista que no pensava dimitir pel resultat i que tampoc no tenia previst destituir cap dels seus companys, i aquesta mateixa posició és la que va mantenir en la trobada de dilluns.

Algunes veus crítiques

Segons algunes fonts, en la reunió de dilluns hi va haver diversos dirigents com el portaveu en les Corts Valencianes, Toni Cantó; la vicealcaldessa de Madrid, Begoña Villacís; i la consellera de Cultura i Turisme de la Comunitat de Madrid, Marta Rivera, que es van mostrar descontentaments amb la campanya electoral que ha fet la formació taronja a Catalunya i van manifestar la necessitat de depurar responsabilitats. Altres van ser menys contundents però també es van mostrar crítics amb la cúpula del partit, com els vicepresidents de la Comunitat de Madrid i de la Junta d'Andalusia, Ignacio Aguado i Juan Marín, i el conseller d'Educació i Esport del Govern andalús, Javier Imbroda, segons les mateixes fonts.

El principal objectiu de les crítiques va ser el vicesecretari primer de Cs, Carlos Cuadrado, com a director de campanya, i, encara que en menor mesura, també es va apuntar al vicesecretari adjunt, José María Espejo-Saavedra, i al candidat a la Presidència de la Generalitat, Carlos Carrizosa. Tanmateix, tant Arrimadas com Cuadrado i Espejo "es van atrinxerar" i no van obrir la porta que cap deixés el seu càrrec