Feia molt temps que no passava, però avui s'ha produït el miracle. D'ençà que Albert Rivera abandonés el partit després de les eleccions del 10-N, quan va deixar al seu partit amb només 10 diputats, que no apareixia en un acte públic amb Inés Arrimadas, la seva substituta al capdavant del partit. Avui s'ha produït aquest retrobament fugaç davant les càmeres, que han captat com s'han saludat ràpidament. El motiu del seu reencontre? Andalusia. El problema? Arrimadas no ho sabia. 

No havia estat anunciat que Rivera reapareixeria aquest matí en el Fòrum Turisme organitzat per Europa Press. Per això, l'actual líder de Ciutadans no ha pogut amagar la seva sorpresa en veure'l aparèixer per la porta. S'han saludat com si mai no hagués passat res i després han parlat breument amb Juan Marín (Cs), vicepresident d'Andalusia que intervenia en el fòrum.  En aquesta trobada  Rivera ha volgut treure pit per l'Executiu de PP i Ciutadans a Andalusia, del que ha dit que espera que la seva "estabilitat" duri "molts anys". La formació taronja només governa en coalició amb el PP a Castella i Lleó i Andalusia, després de la moció de censura fracassada a Múrcia i les eleccions a Madrid que Isabel Díaz Ayuso va guanyar per majoria. 

No va anar a la convenció 

Albert Rivera va decidir no assistir a la convenció del partit que va fundar el juliol, tot i que havia estat convidat a participar-hi en diferents formats. Dirigents de l'actual cúpula taronja consideraven que era important que hi assistís, però Rivera, que cada dia s'apropa més al PP, va declinar la invitació. Des del partit, van assegurar que la postura de Rivera era "coherent" amb el fet que hagués decidit abandonar la política, la seva aposta per ser "neutral" i centrar-se en la seva feina com advocat.  

Fora de la política 

Avui, Rivera ha defensat la seva absència a la convenció i la presència al fòrum, justificant que l'acte del vicepresident d'Andalusia "va més enllà de les sigles del partit" i que Juan Marín és "un bon amic". En aquest sentit, ha avisat que ara mateix està "fora de la política". 

"Com a català d'origen, però andalús de sang, m'enorgulleix que Andalusia sigui un dels motors d'Espanya", ha conclòs Rivera, que s'ha mostrat orgullós i content pel "canvi" que es va aconseguir a la regió amb la coalició de PP i Ciutadans: "espero que duri molts més anys". El 2022, se celebren eleccions al seu parlament. 

Crisi taronja 

En una nova enquesta del diari La Razón, segons la qual el PP podria governar en solitari amb el suport extern de Vox, la caiguda de Ciutadans se segueix agreujant. Aquest informe revela que el partit ara dirigit per Arrimada perdia un milió de vots respecte a les eleccions del 10-N i passaria dels 10 escons que van fer dimitir a Rivera a tan sols 1. 

Arrimadas i Rivera se saluden / Europa Press