El president del PP, Pablo Casado, i la presidenta de Cs, Inés Arrimadas, s'han avançat als esdeveniments, i ja veuen el president a l'exili, Carles Puigdemont, a Madrid. Puigdemont ha estat detingut a l'aeroport de l'Alguer (Sardenya) quan ha aterrat, per la policia italiana, i demà compareixerà davant el jutge a Sàsser.

"Puigdemont ha de ser jutjat a Espanya pel seu cop a la legalitat constitucional, i Sánchez s'ha de comprometre a respectar la sentència de la Justícia sense indults a canvi de romandre en el poder", ha indicat Casado.

TUIT pablo casado retención carles puigdemont

"A l'espera de conèixer els detalls, la detenció de Carles Puigdemont és una bona notícia per a tots els demòcrates. Espero que pugui ser traslladat a Espanya i respondre per les seves accions. Ningú ha de tenir impunitat ni estar per sobre de la llei", ha manifestat Arrimadas.

TUIT inés arrimadas retención carles puigdemont

 

Per la seva banda, el líder del partit ultra Vox, Santiago Abascal, s'ha pronunciat sobre els fets amb un to abrandat. "Aquest colpista (sic) renegat ha fet molt mal a Espanya, especialment a Catalunya. Espero que la justícia l'assegui al banc dels acusats i condemni els seus crims abans que el govern el torni a posar al carrer", ha deixat anar.

TUIT santiago abascal retención carles puigdemont