La presidenta de Ciutadans, Inés Arrimadas, ha replicat les crítiques que ahir li va fer el seu antecessor, Albert Rivera, per l'estratègia d'intentar pactar amb el govern de Pedro Sánchez i ha seguit defensant aquesta línia. Tal com va fer ahir Rivera, Arrimadas ha evitat citar el nom del seu company de partit.

Arrimadas ha assenyalat aquest divendres que el seu partit està demostrant "sentit d'Estat", en "fer el que ningú més vol fer", que és pactar amb un govern com el de Pedro Sánchez per aconseguir "mesures bones per als espanyols". 

En el mateix acte, l'eurodiputat Jordi Cañas ha defensat l'estratègia d'Arrimadas i ha menyspreat el que ha definit com a "crítiques a Twitter". Els dos polítics han compartit una trobada virtual amb centenars d'afiliats de la formació espanyolista durant el qual Arrimadas ha afirmat que "tenir sentit d'Estat no és només portar una bandera" d'Espanya, sinó, sobretot, "fer el que saps que és bo per al teu país, però que és difícil i ningú més vol fer".

Acords als pressupostos

"I seguirem aquí", ha assegurat després de destacar, per exemple, les "línies taronges" amb què Ciutadans ha limitat les pujades d'impostos en el projecte de llei de pressupostos generals de l'Estat, després de dialogar amb l'executiu del PSOE i Podemos.

Arrimadas considera que "la postura fàcil" és la del PP i Vox, que han presentat una esmena a la totalitat dels pressupostos i que "criden molt, però no aconsegueixen res". La líder de Cs veu més útil negociar amb el govern espanyol per aconseguir mesures i intentar que vagi "per la via moderada" i no pacti amb ERC i Bildu. Ha agraït en aquest sentit als "moderats" i als "històrics" del PSOE que s'hagin atrevit a "verbalitzar" el disgust perquè el govern hagi arribat a acords amb Bildu i ERC per tirar endavant els pressupostos.

Albert Rivera es va mostrar ahir decebut amb la línia política que porta l'actual presidenta del partit, favorable a pactar amb el PSOE, i es va declarar satisfet de ja no formar part de la política activa. "Encara bo que vaig dimitir", va indicar en la presentació del seu llibre Un ciudadano libre a Saragossa. 

"Un pot ser lax i tenir cintura, però ha de tenir dignitat", va insistir, i va advertir que "la dignitat a la vida, quan la perds, no es recupera". "Sincerament, veig tot el que passa i em dic: Déu meu, encara bo que vaig dimitir, perquè si he d'aguantar tot això, he d'anar escortat, però davant dels meus votants", va afegir.

"Jo no aguanto ni un minut donant suport a coses en què no crec", va advertir, al·ludint al que han fet altres dirigents com Juan Carlos Girauta o Marcos de Quinto.

Rivera va insistir que la seva aposta era un pacte amb el PP. "Vaig dir als espanyols que volia un govern amb Pablo Casado. I ens van votar quatre milions i mig d'espanyols. Quan ens vam equivocar?", es va preguntar.