La incògnita sobre si el president de la Generalitat, Quim Torra, assistirà a la inauguració dels Jocs del Mediterrani o si, per contra, plantarà el Rei, s'ha convertit en el gran tema d'anàlisi i debat d'aquest divendres. La líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, ha defensat el monarca en una entrevista a TV3: "El Rei garanteix la unitat d'Espanya, fa la seva feina".

És per això que Arrimadas assegura que si el president català no va a l'acte inaugural a Tarragona "farà un lleig a tots els catalans", és més, ha matisat que el simple fet de plantejar-se no anar-hi "ja representa un lleig". La líder de l'oposició ha criticat durament Quim Torra de qui ha dit que "és de ser molt radical no poder ni coincidir en un acte amb el cap d'Estat".

Un dels principals motius pels quals Quim Torra es planteja plantar Felip VI és el discurs que aquest va pronunciar el passat 3 d'octubre després del referèndum de l'1-O. "Durant el discurs del 3-O el Rei no va fer política, va fer la seva funció que és defensar la unitat d'Espanya"; segons Arrimadas "alguns no acaben d'entendre el paper del Rei".

"El 3-O és només una excusa contra el símbol d'Espanya"

La líder de Cs assegura que el conflicte amb el Rei ve d'abans del discurs del 3-O: "Jo vaig anar a la manifestació contra el terrorisme de l'agost i allà ja es va intentar boicotejar el Rei", ha subratllat. És per això que ha matisat que "el 3-O és només una excusa per anar contra el símbol d'Espanya (el Rei)".

Un cop més, Arrimadas ha defensat les paraules de Felip VI dos dies després de referèndum: "Un cap d'Estat té la funció d'evitar que el país es trenqui, el que va passar l'1-O era tan greu que es va veure obligat a fer aquell discurs".

Reunió Sánchez-Torra

La reunió entre Quim Torra i el cap de l'Executiu espanyol, Pedro Sánchez, se celebrarà finalment el dia 9 de juliol a les 11:30 hores a la Moncloa​, ara bé, Inés Arrimadas no té molta confiança en aquesta trobada. "Sánchez ha de tenir clar que Torra no representa tot Catalunya", ha advertit al mateix temps que ha apuntat que Torra "només vol ser el president els independentistes".

A més a més, la líder de la formació unionista ha vaticinat que "Torra farà com Puigdemont, decebre tothom perquè no s'aconseguirà la independència", per això ha lamentat que la trobada "no donarà molts fruits".

"No em dono per convidada en un lloc on se m'exclou"

Finalment, Arrimadas ha parlat sobre la seva plantada a Torra quan aquest li va oferir una trobada: "No em dono per convidada en un lloc on se m'exclou", apuntava fent al·lusió a la pancarta pel retorn dels presos i exiliats que hi ha a la Generalitat. Tot i això, la cap de l'oposició ha admès que sí que s'ha comunicat amb el president català via telefònica.