La reunió entre el president del Govern, Quim Torra, i el cap de l'Executiu espanyol, Pedro Sánchez, se celebrarà finalment el dia 9 de juliol a les 11:30 hores a la Moncloa. L'anunci de la data d'aquesta trobada arriba moments després que el govern espanyol hagi vetat una reunió entre el rei Felip VI i Torra, que aquest últim havia demanat avui mateix. Des de la Moncloa, s'ha al·legat que "l'acció política" correspon a Sánchez i, per tant, Torra s'havia de reunir amb ell en lloc de fer-ho amb el Rei.

A la llista de cites de Sánchez, però, Torra no ocupa la primera posició. El president espanyol ha inclòs la reunió dins d'una ronda de contactes amb els presidents autonòmics, començant pels de les "comunitats històriques" -com ell mateix va explicar aquest dilluns en una entrevista-.

En aquesta ronda, el primer a parlar amb el president espanyol serà el lendakari Iñigo Urkullu, que ho farà el dia 25 de juny a les 12 del migdia. Torra no serà convidat a la Moncloa fins quinze dies després.