La presidenta de Ciutadans, Inés Arrimadas, ha tornat aquest dilluns al Parlament. L'excap de l'oposició a Catalunya i el portaveu del grup, Carlos Carrizosa, han apel·lat a "l'esperit" dels dies 6 i 7 de setembre del 2017 —quan es van aprovar les lleis de la desconnexió— per demanar de nou a PSC i PPC una llista electoral constitucionalista.

En aquest sentit, Arrimadas ha subratllat que el constitucionalisme hauria d'estar "més unit que mai" per "fer front al separatisme". A més, Arrimadas ha acusat l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell —empresonada a Wad Ras— de permetre el "major atac" de deslegitimació a la cambra en 40 anys des de la seva restitució.

retorn ines arrimadas parlament - acn

La líder de Cs, Inés Arrimadas, torna al Parlament acompanyada de Carlos Carrizosa i Lorena Roldán | ACN

Després de reunir-se amb el grup parlamentari, Arrimadas ha comparegut davant la premsa per recordar el "dia trist" del 7 de setembre d'ara fa tres anys. La líder de Cs ha tornat a valorar que aquell ple va ser un "atac a la democràcia", a més d'un "episodi lamentable".

Per la seva banda, Carrizosa ha tornat a defensar la fórmula de la unió constitucionalista per reclamar, de nou, un front comú a PSC i PPC de cara a les properes eleccions: "Demanem que ens unim com ho vam fer els dies 6 i 7 de setembre per fer front al separatisme", ha insistit.

Carrizosa també ha criticat que el Parlament "fes un homenatge" a Forcadell divendres passat, en l'acte dels expresidents de la cambra, i ha explicat que Cs ha elevat un escrit de queixa formal a la Mesa. De fet, Cs també s'ha queixat aquest matí perquè a l'acte d'exdiputats que se celebrarà aquesta tarda no hi parlarà ningú de la seva formació.