Els grups parlamentaris de Ciutadans i els comuns s'han queixat a la Mesa perquè ningú dels seus espais no parlarà a l'acte d'exdiputats i exdiputades d'aquesta tarda al Parlament, en motiu dels 40 anys de la restitució de la cambra. Fonts de les dues formacions han explicat a l'ACN que han fet constar la seva indignació a la reunió de la Mesa d'aquest matí, tot i que l'acte es mantindrà com estava previst.

Els comuns creuen que "no s'entenen" els 40 anys de la restitució del Parlament ni de la política catalana sense el PSUC. A l'acte hi parlaran, a banda del president de la cambra, Roger Torrent: Concepció Ferrer (Unió), Francesc Codina (CDC), Dolors Montserrat (PPC), Manuela de Madre (PSC) i Ernest Benach (ERC).

Ferrer hi intervé com a una de les vuit primeres dones diputades de la cambra, i la primera que va ser membre de la Mesa. Codina ho fa com a integrant de l'equip responsable de la constitució i l'habilitació del Parlament el 1980.

Montserrat i De Madre parlen com a primeres dones diputades que van ser portaveu d'un grup parlamentari. Benach ho fa en representació dels expresidents i expresidentes de la cambra. Torrent clourà l'acte que començarà a les 18h.