La líder de Cs, Inés Arrimadas, ha reconegut que el PP encara no ha respost a la seva oferta d'anar junts a les eleccions catalanes, previstes per al 14 de febrer si no hi ha investidura, però ha insistit, i també al PSC, per formar coalició per intentar frenar el separatisme: "Ara ens toca el següent pas, governar".

"De què servirà que anem separats? Fem alguna cosa nova", ha demanat Arrimadas a socialistes i populars en una entrevista a RNE després de saber-se que el president del Parlament, Roger Torrent, ha dit que els comicis autonòmics seran el 14 de febrer si no hi ha abans una investidura i vencen tots els terminis que conduiran a una convocatòria automàtica després de la inhabilitació de Quim Torra.

Arrimadas, que ha recordat la victòria de Cs en les eleccions del 2017, ha indicat que tenen la majoria social per poder guanyar les eleccions i que ara cal fer el necessari "per tenir la majoria de vots".

Malgrat que el PSC ja ha traslladat a Ciutadans la seva negativa a anar en coalició amb ells i el PP no s'ha pronunciat encara, Arrimadas ha advocat per una coalició constitucionalista com la manera de tallar el pas al separatisme.

La líder de Cs ha fet aquestes declaracions al mateix temps que el president del PP català, Alejandro Fernández, ha descartat que les pròximes eleccions al Parlament siguin plebiscitàries, tal com planteja JxCat. "Ningú ho decideix motu proprio. Ho decideix la gent", ha argumentat en una entrevista a TV3.

Coordinació a Madrid

D’altra banda, Arrimadas creu que no cal "perdre el temps en picabaralles polítiques i judicials" per afrontar la pandèmia a Madrid, sinó insistir en la coordinació entre administracions, i ha celebrat l'acord assolit en el Consell Interterritorial de Salut, tot i que "hagi de millorar-se".

Segons la líder de Cs, l'acord assolit és "un avanç molt important" perquè s'hi ha implicat el Govern central que, al juliol, "es va rentar les mans com si pogués esborrar-se de la coordinació" de la segona onada.

Arrimadas ha evitat entrar en la polèmica que es va produir a l'Executiu de coalició madrileny sobre el principi d'acord que primer va anunciar el vicepresident madrileny, Ignacio Aguado, pel que fa als criteris bàsics de confinament per a ciutats de més de cent mil habitants i que després va negar el conseller de Sanitat. La líder de Ciutadans s'ha limitat a insistir que no cal perdre el temps "en el que diu cadascú" i que cal centrar-se a salvar vides i llocs de treball.