El president del Parlament, Roger Torrent, ha avançat a RAC-1 que les eleccions se celebraran el diumenge 14 de febrer. "Si no hi ha un debat d'investidura al Parlament, anirem a eleccions. De fet, el còmput finalitzaria el 10 de febrer i, per tant, aniríem al diumenge 14 de febrer", ha afirmat.

Torrent ha explicat que, amb la norma a la mà, el còmput fixa la convocatòria el dimecres 10 de febrer, una jornada laborable. "Té tot el sentit del món", ha explicat, moure la convocatòria fins al diumenge, ja que una jornada electoral en un dia laborable és desaconsellable, encara més en plena pandèmia per coronavirus. En aquest sentit, ha destacat que confiava en el consens de totes les forces polítiques per moure la data fins al diumenge. JxCat i ERC ja estaven treballant amb aquesta data.

Ronda de contactes

El comptador electoral es va posar en marxa amb la inhabilitació del president Quim Torra, que es va fer efectiva el dimarts 29 amb l'aprovació del decret de substitució per part del Govern. El 15 d'octubre acaba el termini de 10 dies hàbils per fer la ronda de contactes amb els grups i determinar si hi ha alguna candidatura a la presidència de la Generalitat amb una majoria suficient per poder tenir èxit. Torrent ha avançat que avui mateix començarà aquests contactes, tot i que no ha especificat amb quin grup parlamentari. 

Durant aquests dies Torrent avaluarà si hi ha un candidat que "tingui expectatives reals per poder ser investit", ja sigui en primera o en segona volta, quan només cal tenir més vots a favor que en contra.

Procediment

En cas de constatar que no hi ha cap candidat amb els suports suficients, hi ha d'haver un acte de la presidència del Parlament per certificar la situació i perquè comenci l'etapa de dos mesos, en la qual hi podria haver igualment un debat d'investidura. En cas que s'acabin els dos mesos sense investidura, automàticament es convoquen les eleccions per als 54 dies següents

Amb aquests terminis, les eleccions se situarien en el 10 de febrer, però el president de la cambra ha explicat que utilitzarà el "petit marge" que té per decidir quan celebra "l'acte equivalent" a una investidura fallida, de manera que les eleccions caiguin en el diumenge 14 de febrer. Contràriament al que defensa Ciutadans, Torrent ha insistit que no pot convocar un ple d'investidura si hi ha un candidat sense els vots suficients.