El president del PP català, Alejandro Fernández, no creu que les pròximes eleccions al Parlament siguin plebiscitàries, tal com planteja JxCat. "Ningú ho decideix motu proprio. Ho decideix la gent", ha argumentat en una entrevista a TV3.

I és que, segons Fernández, les eleccions del 2017 van ser claríssimament plebiscitàries, però ara "l'electorat té altres coses sobre la taula" en un context de crisi per la Covid-19. D'altra banda, el líder dels populars catalans s'ha mostrat obert a parlar amb l'oposició per un candidat instrumental a la presidència de la Generalitat si no es converteix en un acte preelectoral. Per tant, ha considerat que no s'hi podria presentar un cap de llista a les pròximes eleccions.

Pel que fa a l'objectiu de l'independentisme de superar el 50% dels vots, Fernández ha avisat que no seria el mateix que s'aconseguís superar aquest llindar amb una participació baixa del 65%. Això, segons el president del PP català, trauria "legitimitat" al que es vulgui plantejar.

Pel que fa a una possible coalició electoral constitucionalista de cara a les eleccions, Fernández ha descartat una triple aliança amb PSC i Cs i, fins i tot, ha dit que hi ha un "gran interrogant" sobre com interpretaria l'electorat una coalició de Cs-PP. I és que, segons el president dels populars catalans, ara Cs està més a prop del PSOE que del PP.

La data de les eleccions

El president del Parlament, Roger Torrent, ha avançat a RAC-1 que les eleccions se celebraran el diumenge 14 de febrer. "Si no hi ha un debat d'investidura al Parlament, anirem a eleccions. De fet, el còmput finalitzaria el 10 de febrer i, per tant, aniríem al diumenge 14 de febrer", ha afirmat.

Torrent ha explicat que, amb la norma a la mà, el còmput fixa la convocatòria el dimecres 10 de febrer, una jornada laborable. "Té tot el sentit del món", ha explicat, moure la convocatòria fins al diumenge, ja que una jornada electoral en un dia laborable és desaconsellable, encara més en plena pandèmia per coronavirus. En aquest sentit, ha destacat que confiava en el consens de totes les forces polítiques per moure la data fins al diumenge. JxCat i ERC ja estaven treballant amb aquesta data.